Tahereh Mafi - Ne keress (Ne érints #2)







Juliette elmenekült a Regenerációtól. Már nem vihetik véghez vele a tervüket, már nem használhatják
 fegyvernek. Most már szabadon szeretheti Adamet. Ám Juliette sosem szabadul meg attól, hogy érintése halálos. És Warnertől sem szabadult meg, aki ádázul keresi őt. Juliette-et a múltja kísérti, a jövőjétől pedig retteg; tudja, hogy olyan döntéseket kell hoznia, amelyek elváltoztatják az egész életét. Olyan döntéseket, amelyekkel választania kell a szíve, és Adam élete között.






Azután, hogy a Ne érints akkora hatással volt rám, és annyira imádtam, kicsit féltem, mit fog hozni a következő kötet számomra: csalódást, vagy még nagyobb rajongást? Szerencsére az utóbbit. :)

Még mindig imádom Juliette-et, James-t, Kenjit, az ikreket és még Castle-t is. A jellemek kiválóan fejlődtek tovább ebben a kötetben, főleg Juliette jellemfejlődése nyűgözött le, alig várom, mit hoz ki belőle az írónő a harmadik részben.

Nagyon tetszett még az is, hogy nem hagyták meg csupán az Omega Pontot helyszínnek, néha felmentek a felszínre is a szereplők, amivel Mafi megelőzte, hogy ellaposodjon a cselekmény. Nagyon várom már a következő kötetet, amiben remélem, egy kicsit jobban kibontják majd a különleges képességek témáját, mert ez még mindig nagyon érdekel.

Egy dolog volt csupán, amiben változott a véleményem az első kötet óta: az eddigi állásfoglalásommal szemben a Team Adam-ből átnyargaltam a Team Warner-be. Mert hát jóságos Isten, az a pasi valami hihetetlen!! Nagyon remélem, hogy Juliette őt fogja választani, mert Adam nyávogásából már őszintén elegem van.

Szereplők

Juliette Ferrars

Adam Kent

Yamamoto Kenji

Aaron Warner Anderson

Kedvenc idézetek

"Egy pillanatra, csak erre az egy pillanatra elengedem magam, és hagyom, hogy ő tartsa össze testemet."

"Rohan az idő egy teljesen más irányba, fejest ugrik valami másba és 
tik 
tak 
tik 
tik 
tik 
már majdnem 
eljött 
a háború ideje."

"Warner guggol, jó kezéből a kutyát eteti valamivel. Az állat remeg, csontsovány teste Warner kabátjának nyitott szárnyai közt melegszik, remeg, vékony lábai meleget keresnek, miután sokáig kóborolt a hidegben. A kutya erősen csóválja a farkát, aztán elhúzódik. Warner szemébe néz, és megint bebújik a kabát melegébe. Hallom, hogy Warner nevet. 
Mosolyogni látom. (…) 
Bámulom. Olyan kedvesnek, olyan sebezhetőnek… olyan emberinek tűnik. Hunyorog, arcát rózsaszínre csípte a hideg. 
Gödröcskéi vannak"

"Abban a pillanatban, ahogy arcomat szabad levegő éri, úgy érzem, mintha a szél a bőrömhöz csapódna, ismerős érzés. Mintha a szél megdorgálna, miért voltam olyan sokáig távol."



INFORMÁCIÓK
Kiadó: Gabo
Megjelenés éve: 2015
Oldalszám: 376
Eredeti cím: Unravel Me
Sorozatcím: Ne érints
Sorozat előző része: Ne érints
Sorozat következő része: Ne félts

★★★★★★★ (10/10)


A bejegyzés a Gabo Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése