On My Shelf booktag




A tag lényege, hogy meg kell keresni az adott számú polcon az adott számú könyvet és egy pár szóban elmondani, hogy mi a közös történetünk a könyvvel, olvastam-e már... :) A számok kisorsolásához a random.org véletlenszerű számgenerátorát használtam. Két szám tartozik egy könyvhöz, koordinátaként határozzák meg. :)
Forrás





1.
2;1

Az első könyv, amit megtaláltam a Harry Potter és a Bölcsek köve J. K. Rowlingtól. Mivel a második, harmadik és negyedik polcom sorozatpolc, ezért számítottam rá, hogy benne lesz. :) Kétszer olvastam, de még sokszor fogom szerintem, mert egyszerűen imádom.

2.
5;25

Kicsit bajban voltam, mert ezen a polcon nincs 25 könyv, viszont a régi kiszámolós logikát követve addig számoltam újra az elejétől amíg eljutottam 25-ig. :D Ezt a könyvet még az Ulpiusos 1=10 akcióban vettem, és mivel ez volt a legdrágább (3999 Ft) ezért csak ezt az egyet kellett kifizetni. Kicsit megbántam, mert inkább a Goldy és a svédasztalos gyilkosságot akartam választani helyette, de nem baj. Viszont még nem olvastam el, nyáron akartam.. :D Na mindegy, majd jövőre!

3.
24;1

Igen, 24 polcom sincs :D Szóval itt is ugyanezt a technikát alkalmaztam. A többedik 24. polcom az angol nyelvű polc. Ezen is az első a Warm Bodies Isaac Mariontól (magyarul is megjelent Eleven testek címmel). Ezt a könyvet annak a nyelviskolának a könyvesboltjában vettem, ahol nyelvvizsgáztam. A történet a könyvhöz, hogy 2013 szeptemberben megrendezésre került az Olvasás éjszakája című rendezvény, amire nyereményjátékot hirdettek. Könyveket kellett egy mondatban összefoglalni, és könyvutalványt lehetett nyerni. Én, aki sok szabadidővel és krónikus olvasásmániával voltam megáldva leültem, és összefoglaltam 118(!!) könyvet 118 mondatban. És hát nyertem, mint a legtöbb könyv összefoglalója. :) Mai fejjel még többet össze tudnék foglalni, és remélem, hogy lesz még ilyen verseny. Szóval erre, illetve a Battle Royale-ra költöttem az 5000 forintos utalványt. Egyszer olvastam, és nagyon tetszett.

4.
20;3

A számolás eredménye Robert Louis Stevenson Öngyilkosok klubja c. könyve lett. Ezt még nem olvastam, a könyvtárban volt ingyen elvihető.

5.
21;1

A 21. polc a Jodi Picoult polcom, ezek közül is az első könyv a Sorsfordítók (mondjuk nem tudom, miért, mert az írós polcaim ABC sorrendben vannak címek szerint, és nem ez lenne az első de mindegy! :D). Szóval a Sorsfordítók...olvastam és nagyon nagyon imádtam. Elfogult vagyok Jodival szemben, mert nagy rajongója vagyok a Tizenkilenc perc óta, de egyszerűen minden regénye csodálatos.

6.
6;10

A 6. polcomon pontosan 10 könyv van :D Hmm, mit is tudnék erről mondani. Valami fantasztikus volt. Érdekesség, hogy Paul Finch-csel interjút fogok készíteni, amikor befejezte a jelenlegi legfrissebb regénye promotálását és utómunkáját. :) 

7.
18;19

Vicces, mert ez épp a Ne sikíts mellett van. 18.ra ugyanaz a polc jött ki, és egymás mellett vannak, mert egyforma stílusú kiadások. :D Még nem olvastam, de tervben van. :)

8.
24;6

Ez is az angol nyelvű polcomról van. Egy turkálóban vettem 500 forintért. Bár az írónőtől nem tetszett az Akit egy angyal megcsókolt, remélem, ez fog.

9.
17;10

Szintén Ulpiusos akció, szintén nem olvastam. :)

10.
8;23

Ezt már olvastam könyvtárból, de meg kellett szereznem, így csere által hozzájutottam. A könyvtárból már ezer éve ki akartam venni amikor megláttam a katalógusban hogy épp bent van. És akkor rohantam a könyvtárba, keresem a polcon, hát sehol nincs. Persze a borító alapján kerestem, de kiderült, hogy újra lett kötve. Annyira elszomorodtam, mert hát főleg a borítója miatt akartam elolvasni. Na de mindegy, elolvastam, imádtam, és megszereztem. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése