Veronica Roth - The Transfer (Divergent #0,1)



More Four! Fans of the Divergent series by #1 New York Times bestselling author Veronica Roth will be thrilled by „The Transfer,” the first of four new short stories told from Four’s perspective. Each brief story explores the world of the Divergent series through the eyes of the mysterious but charismatic Tobias Eaton, revealing previously unknown facets of his personality, backstory, and relationships.(*)


Imádom az előzmény- és kiegészítőnovellákat! Annyira izgalmas, hogy sok új dolgot megtudhatunk szeretett hőseinkről és mindemellett több esemény hátterébe is beláthatunk.

Azok közül a trilógiák közül, amelyeket ismerek, és rendelkeznek kiegészítő novellákkal, a Beavatott-trilógia áll az első helyen, ugyanis Roth egyből 6 (The Transfer, The Initiate, The Son, The Traitor, Free Four, The World of Divergent: The path to Allegiant) novellával büszkélkedhet. Érdekesség, hogy az első négy novellát egy könyvbe gyűjtötték össze, és Four címen jelent meg július 8-án. Reméljük, hogy a trilógia magyar kiadója, a Ciceró is kiadja, csak úgy, mint a Párválasztóhoz tartozó novellákat, a Párválasztó történeteket. :)

Sajnos nagyon rövid, mégis annál tartalmasabb az első novella, a Transfer (csoportváltó) - megismerhetjük benne Eatonék családi életét a közönség előtt és akkor, mikor senki nem látja, valamint fény derül arra is, hogy hogyan lett Tobias Eatonból, az Önfeláldozók képviselőjének fiából minden idők legismertebb, legkevesebb félelemmel rendelkező bátor bajnoka, Négyes.

Ajánlom, hogy mindenképpen olvassátok el, mert megéri. :))

Egy kis "sneak-peek":

"„My name is Four,” I say. „Call me 'Stiff' again and you and I will have a problem.” 
He rolls his eyes, but I know I've made myself clear. I have a new name, which means I can be a new person. Someone who doesn't put up with cutting comments from Erudite know-it-alls. Someone who can cut back. 
Someone who's finally ready to fight. 
Four."(**)

«««««««««« (10/10)
~~~~

* Még több Négyes! A New York Times Best Seller író, Veronica Roth nevéhez fűződő Beavatott-trilógia rajongóit le fogja nyűgözni a The Transfer (Csoportváltó), az első novella a négy közül, amelyek Négyes nézőpontjából íródtak. Mindegyik rövid történet a Beavatott-trilógia világába kalauzol el a rejtélyes és karizmatikus Tobias Eaton szemszögében, és felfedi személyiségének eddig ismeretlen részeit, háttértörténeteit és kapcsolatait.

** " "A nevem Négyes," mondom. "Hívj még egyszer Szerencsétlennek, és lesz egy kis problémánk." A szemét forgatja, de tudom, hogy világosan fogalmaztam. Új nevem van, ami azt jelenti, hogy új ember is lehetek. Valaki, aki nem fog itt ülni, és elviselni a beszólogatást egy okoskodó művelttől. Valaki, aki vissza tud vágni. Valaki, aki kész harcolni. Négyes."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése