We Love Books #Tag

Nemrég olvashattátok a zombis és csokis tag-emet, aminek igazából semmi értelme, de nagyon tetszik, youtubeon találtam. Remélem tetszeni fog! :)
szóval most megint hoznék nektek egyet, amit aMelyik az a könyv, amit megtartanál, ha az összes többit ki kellene dobnod?
Kegyetlenség ilyet kérdezni egy könyvmolytól!! De egyébként biztos, hogy hetekig gondolkodnék rajta és sírnék. Mivel semmi értelme nem lenne az Éhezők viadalát megtartani, és azt olvasgatni az idők végezetéig, a másik két kötetet meg nem, ezért fájó szívvel, de egy önálló könyvet, James Dashner Útvesztőjét választanám.
Amikor olvasol, szeretsz valami rágcsálnivalót enni, vagy inni valamit?
Szinte mindig teázok, az az alap. A kedvencem a jázmintea, szóval amikor el akarok menekülni a valóság elől és belefeledkezni egy könyvbe, mindig azt iszom. Mostanában kekszet szoktam rágcsálni közben, de ez nem jellemző.
Mikor kezdtél el komolyabban érdeklődni a könyvek iránt, és melyik volt az első könyv, amit elolvastál?
A könyvmoly-pályafutásom 2013. novemberében kezdődött, amikor elolvastam angolul E. L. James trilógiáját. Azóta nem hagyom abba az olvasást. :) A legelső könyv biztos valami mese, vagy kötelező olvasmány volt, de amit kedvtelésből olvastam el, az Eduard Uszpenszkij - Krokodil klub c. könyve volt.
Melyik az a könyv, amelyet sosem olvasnál el újra?
Jó pár könyv kiérdemelné ezt a címet, de főleg Anna Gavalda - 35 kiló remény és Gabrielle Wittkop - A nekrofil c. könyvek.
Romantikus, vagy inkább akciódús könyv?
Az a jó, ha mindkettő van benne, de ha választani kell, inkább az akciódús. Romantikusokat csak akkor olvasok, ha olyan hangulat tör rám. :)
Függővég, vagy lezárt befejezés?
A függővég meg tudja keseríteni egy könyvmoly életét, úgyhogy lezárt befejezés.
Vékony vagy vastag könyvek?
Ha jó a könyv, minél vastagabb, ha nem jó, vagy nincs időm, minél vékonyabb, annál jobb. :)
Egy műfajú könyv, vagy több műfaj keveredve?
Több műfaj keveredve. Szeretem a disztópiás könyveket, amikbe keveredik egy kis sci-fi, akció és romantika.
Múltban, jelenben vagy jövőben játszódó könyvek?
Egyértelműen jövő!! dystopia forever :)
Katniss vagy Hermione?
Katniss mindenképp. Hermione csak a könyvmolysága miatt szimpatikus.
Önálló könyv, vagy sorozat?
Ez attól is függ, hogy miről szól. Például a Bad girls don't die-ból szerintem felesleges sorozatot csinálni, mert nem nagyon lehet több bőrt lehúzni róla, de sokszor van olyan, hogy bánom, hogy egy adott könyvnek nincs folytatása, például Jodi Picoult - Tizenkilenc perc c. könyvnél.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése