Mitch Winehouse - Amy, a lányom





Amy apja és bizalmasa, Mitch Winehouse első ízben osztja meg lányáról szóló gondolatait a világgal: könyvéből megismerjük a babusgatott pici gyereket, a szupersztár előadóművészt, a szenvedő nőt. Személyes történetekkel, bizalmas emlékekkel festi meg Amy portréját, a szerető lányét, aki varázslatos hangot kapott az égiektől. A pajkos korai évektől a meghatározó zenei élményeken át a karrierről szóló álmokig és elképesztő sikerekig mindenről szó esik a könyvben, beleértve a legsötétebb napokat is és Amy baljós küzdelmét a káros szenvedélyekkel. A könyv őszinte, szenvedélyes és megindító portré nemzedéke talán legtehetségesebb énekesnőjéről, egyedülálló emlékirat attól az embertől, aki Amyt a legjobban ismerte.

Amy mindig is nagy kedvencem volt nagyjából 10 éves korom óta, így amikor megláttam, hogy Mitch könyvet írt róla, azonnal rájöttem, hogy ez kell nekem. Arról nem is beszélve, hogy a borító mennyire gyönyörű, és egyből felkeltette az érdeklődésemet. Nem azok közé az emberek közé tartozok, akik Amy hirtelen és váratlan halála után kezdték el őt szeretni, lettek hatalmas rajongói képmutatva, ezért nem a szenzáció és a halálának oka iránti kíváncsiságból, inkább azért szerettem volna ezt a könyvet, hogy jobban megismerhessem életem egyik legmeghatározóbb énekesnőjét.

Körülbelül 2 nap alatt végeztem a könyvvel, faltam minden oldalát. Rengeteget sírtam, miközben olvastam, főleg az utolsó fejezeteknél, amely Amy életének végét hivatott leírni. Az egyik legérzelmesebb könyv volt, amit évek óta olvastam.

"Amyt örökre megőrzöm a szívemben és a gondolataimban. Annyira hiányzik, hogy az néha már fizikailag fáj. Amit örökül hagyott ránk, máris pozitív hatással van sok fiatal életére, én pedig, ahogy már mondtam, életem hátralévő részében Amy alapítványán fogok dolgozni. A családom, drága barátaim, és még sok-sok ember segítségével soha nem hagyjuk, hogy Amy emléke feledésbe merüljön. 
Amy remek lány, és hatalmas szíve volt. Kérem, őrizzék meg a szívükben."

Sok mindenre megkaphattuk a választ, például hogy mi miatt kezdett drogozni Amy, és hogy mi volt a halálának az oka. A kedvencem mégis azért lett a könyv, mert megmagyarázta a kedvenc számaim (Back to Black, Tears dry on their own, Love is a Losing Game) háttértörténetét, és mélyebb jelentését.

"Lehet, hogy az emberek kedélyesen dúdolgatták az utcán a „Love Is a Losing Game” című számot, csakhogy ez a dal olyan volt Amy számára, mint egy szívbe mártott tőr, és élete legkegyetlenebb időszakára emlékeztette őt."

Sokszor a sírás kerülgetett, amikor Mitch elmesélte Amy leépülését és folytonos visszaesését, és halálosan meggyűlöltem Blake-et, mert ő tehet az egészről. Örülök, hogy megismerhettem a 21. század legjobb énekesnője életének történetét, családját és barátait, szárnyalását és zuhanását.



"Jó éjt, angyalkám. Aludj jól. 
Anya és apa nagyon szeret."




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Amy Winehouse emlékére

(1983-2011)
Hatszoros Grammy-díjas, angol soul-, jazz-, és rhythm and blues-énekesnő és dalszövegíró volt. Ő minden idők legtöbb lemezét eladó brit női előadója (több mint 24 millió lemez).



«««««««««« (10/10)
_____________________________
Eredeti cím: Amy, my daughter
Kiadó: Rózsavölgyi és Társa
Oldalszám: 320
Kiadása éve: 2014

A bejegyzés a Rózsavölgyi és Társa Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése