Dan Wells - Szörnyeteg úr (Nem vagyok sorozatgyilkos #2)

A Nem vagyok sorozatgyilkosban John Wayne Cleaver megmentette a városát egy olyan hidegvérű mészárostól, aki még az általa bálványozott sorozatgyilkosoknál is rettenetesebb tetteket vitt végbe. 
De úgy tűnik, a démon nem volt egyedül, és az eltűnése egy új fenevadat hozott Clayton megyébe. Lassan újra gyűlni kezdenek az áldozatok a hullaházban, és John egy új rejtéllyel találja szemben magát, amely megoldásra vár. 
John azonban már megízlelte a gyilkolás ízét, és lehet, hogy a sötétebbik oldala, amit eddig fegyverként használt a harcban – az a rémisztő alteregó, akit csak Szörnyeteg úrként emleget – most átveszi az uralmat. 
Claytonban senki nincs biztonságban, amíg John le nem győzi két legádázabb ellenfelét: az ismeretlen démont, akit meg kell ölnie, és a belső démonját, aki elől nem menekülhet. 
Ez a díjnyertes kötet még több borzongást és izgalmat ígér, mint a trilógia előző része. Dan Wells előre is bocsánatot kér a rémálmokért.

Dan Wells hazánkban is szép sikereket elérő debűtáló regénye, a Nem vagyok sorozatgyilkos folytatódik, a Szörnyeteg úr 2010-ben elnyerte a legjobb regénynek járó Whitney-díjat.


~


Egy újabb trilógia második része, ami sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Hogy miért? Mert sokkal durvább, sokkal félelmetesebb, sokkal kegyetlenebb és a borító is a frászt hozza rám. :)
John itt már kicsit idősebb, már ölt egyszer és nehezen tud megállni. Sokkal érettebb, mint a Nem vagyok sorozatgyilkos-ban volt és megváltozott. De ez jó.

Tetszik, hogy megmaradt a démonos szálon, de nem lett ettől lapos a történet, mindig tele volt csavarokkal és fordulatokkal. Ahogy újra Dan Wells egyik művét olvastam, megint csak rájöttem, hogy miért ő az egyik kedvenc íróm - hihetetlenül jól ír! Alig várom, hogy a folytatást olvassam, illetve a Fumax kiadó gondozásában megjelenő Romok c. könyvet, ami a Részlegesek-trilógia befejező kötete [júliusra várható :) ]

"A sötét oldalamat, azt, amelyik véres késekről álmodik, és elképzeli, hogy mutatna a fejed egy karón, Szörnyeteg úrnak hívom."

John lett az utóbbi idők legjobb férfi főszereplője számomra - humoros, rendkívül okos, és a "kis problémája" ellenére próbál beilleszkedni - nagyon szeretem az egyéniségét, és örülök, hogy a Nem vagyok sorozatgyilkos trilógia végigköveti a fiatalkorát, láthatjuk felnőni, érezni, szeretni, harcolni a másik énjével és elnyomni az ösztöneit - megindító.

És igen!!! Visszatért a kedvenc részem - a hullabalzsamozás. Lehet hogy ez egy perverzió, de mivel elég erősen gondolkodom, hogy patológus legyek vagy mentőtiszt vagy szerkesztő (éljen a közelgő pályaválasztás :D), ezért már az előző részben is imádtam  boncolás és balzsamozás részletekbe menő taglalását, és vártm már, hogy a következő kötetben is megjelenjen ez a motívum - és megjelent. :))

Nemsokára jövök ennek a beteg trilógiának a befejező részével, legalábbis annak értékelésével - a Nem akarlak megölni-vel, úgyhogy térjetek vissza, viszont ha még nem olvastátok, akkor nagyon-gyorsan-márazonnal-tessék-elkezdeni mert alapmű!! :)

«««««««««« (10/10)
________________________
Kiadó: Fumax
Eredeti cím: Mr. Monster
A sorozat következő része: Nem akarlak megölni
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 268

A bejegyzés a Fumax Kiadó jóvoltából jöhetett létre

~~~~~~~~~~~~~

Kapcsolódó linkek: 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése