Leiner Laura - Akkor szakítsunk

Szilveszter. A kötelező jókedv napja. Amikor muszáj bulizni.
Lia és Norbi karácsony előtt szakítottak ugyan, de Szánkó szilveszteri buliját nem akarják kihagyni. Eszti és Csabi, a tökéletes pár, velük együtt indulnak szórakozni. Miután Szánkó bulija a város másik végében lesz, Lia bátyja, Szilkó vállalja a sofőr szerepét. De szigorúan csak az odaútra vonatkozóan. Csak aztán minden másképp alakul…
Az Akkor szakítsunk egy őrült és felejthetetlen szilveszter éjszaka története

„Kezdetben gimnazista tiniregényt varázsolt. Nem középiskolás fokon. Aztán bábeli zűrzavart álmodott. Fesztiváli könnyedséggel. Most éjszakai rohanást vizionál. Véget nem érő érzelmekkel. Hagyjátok magatokat olvastatni vele.” 

Kirády Attila, az Origo kreatív igazgatója, az szjger.hu egyik megalkotója

~

Az Akkor szakítsunk az első könyv, amit Laurától olvastam. Ennek az oka, hogy mire felfedeztem az olvasást, már kinőttem a Szent Johanna Gimiből, a Bábelt pedig nem tudom, miért nem olvastam még el. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó könyvem az írónőtől, mert a kalandos kis szilveszteri történet keretei között teljesen magával ragadott a stílusa.

Hogy mi tetszett benne a legjobban?
  • Mindegyik karakter egytől-egyik nagyon jól ki lett dolgozva, szinte önálló életet élnek. Úgy gondolom, hogy az írónő karakterkidolgozási-tehetségének köszönhető az is, hogy a Szjg szereplőit az olvasók a sorozaton kívül, a Facebookon és különböző portálokon éltetik. A történetben minden szereplőt kedveltem, de leginkább Miklóst. Annyit nevettem rajta.. :D Ákos is hasonló kaliberű szereplő, de nekem már egy kicsit túl butácska. Esztitől és Csabitól viszont néha a falra másztam, ami érdekes, azt nézve, hogy a való életben én és a párom is hasonló kaliberű kapcsolatban élünk. Viszont ezt így kívülről szemlélni tényleg gáz. :)
  • A sok magyar utalás. A legtöbb könyv, amit olvasok, külföldi szerzők által írt, vagy ha magyar szerzők írták, akkor is külföldi szereplőkkel és helyszínekkel. Laura könyve úgy hatott rám, mintha én is ott ülnék Liáékkal a kocsiban, és ezt a rengeteg pesti helyszín és az út közben hallgatott, számomra nagyon ismerős zene még jobban fokozta.
  • A fejezetcímek. Hihetetlenül ötletesek. :)
  • A könyv humora. Rengeteget nevettem rajta, úgyhogy igyekeztem nem emberek között olvasni.A végkifejletet egy kicsit meg is könnyeztem, nem azt mondom, hogy kiszámítható volt, de nagyon reménykedtem, hogy így lesz. :)
  • Végül, de nem legutolsó sorban az tetszett még benne, hogy szerintem bárki olvassa, kicsit magára talál benne. Az, aki szerelmes, aki már szakított, akit megcsaltak, akinek van egy idióta haverja vagy épp egy antiszoc bátyja, és persze az, aki indult már el úgy egy buliba, hogy mindenhova eljutott, csak az úti célba nem. Laura az Akkor szakítsunkkal mindenkihez szól, és egyedi humorral írta le egy kalandos szilveszter éjszaka történetét. 
Nem kizárt, hogy ezután belefogok a Szent Johanna Gimibe és/vagy a Bábelbe. Nagyon tetszett. :)


«««««««««« (10/10)
____________________________
Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 336

A bejegyzés a Gabo Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése