Tere Stouffer - A Harry Potter-titok A-tól Z-ig

Fülszöveg: A könyv amelyet most olvasol, áttekintést nyújt Harry Potter világáról – mindössze 16 fejezetben. Így ezeken az oldalakon nem esik majd szó jellemekről, cselekményekről, és nem részletezi ki, kinek, mint mondott melyik könyv hányadik fejezetében. Ehelyett lehetőséged nyílik még alaposabban megismerkedni J. K. Rowling zsenialitásával: megtudhatod, milyen előzmények ihlették a regényben szereplő kifejezéseket, szereplőket és gondolatokat..
Minden, Rowling által használt kis részlet alapos vizsgálat alá került: miért éppen azt a bizonyos díszletet használta, miért éppen úgy nevezett el egy-egy varázslatot, vagy használt fel egy-egy, már régi varázsmesékből is ismert jelképet. Ezen összefüggések által bepillantást nyerünk a görög, római és kelta mitológiába, a latin, görög, francia és olasz nyelvekbe, megismerkedünk irodalmi és bibliai szereplőkkel csakúgy, mint a nép- és tündérmesék fordulataival, és felidézünk olyan klasszikusokat, mint J. R. R. Tolkien Gyűrűk Ura-trilógiája, C. S. Lewis Narniája vagy éppen Ursula K. Le Guin Szigetvilága.
Mindeközben felelevenedek a varázsvilág részletei, amelyekről talán időközben megfeledkeztél, vagy ha még nem olvastál egyetlen Harry Potter-regényt sem, már tájékozottabban foghatsz későbbiekben hozzá.
Tere Stouffer gyermekirodalomból szerzett diplomát a Hollins Egyetemen. 2001-ben írt szakdolgozatában J. K. Rowling varázsvilágát hasonlította össze C. S. Lewis és Lewis Caroll varázsvilágával, s ezzel az ország egyik első Harry Potter-kutatója lett, 2005-ben és 2006-ban a Gyermekirodalmi Szövetség nemzetközileg elismert konferenciáinak meghívott előadója volt.
Egyszerűen minden megvan ebben a könyvben, ami egy elvetemült rajongónak kell:

  • Részletes leírások varázslókról, lényekről, növényekről.
  • A varázsló kiegészítők és ruhák ismertetése
  • Hasznos weboldalak
  • Kulisszatitkok
  • Varázsigék
  • Bájitalok
  • Helyszínek
  • Érdekességek
Csak ajánlani tudom, én ugyan már túltettem magam ezen a nagy Harry Potter mánián (najó ezen nem lehet, csak kezdek kevésbé mániákus lenni..)


««««««««« (9/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése