On My Mind 3 - Filmadaptációk, avagy Worst Adaptations Ever



Mi is az On My Mind? Úgy is mondhatnánk, hogy Mi jár a fejemben? Egy havi rendszerességgel megjelenő rovat a könyvekkel, hírekkel, újdonságokkal kapcsolatos véleményemről.
Ha érdekel titeket valami, vagy szeretnétek, ha írnék valamiről,  keressetek meg a jobb oldali kérdésfeltevő-mezőben :)




Filmadaptációk, avagy
Worst Adaptations Ever

Mindannyian ismerünk híres filmadaptációkat*, példának okáért a Harry Potter-sorozat. Ebben a kis elmélkedésben az általam olvasott könyvekből készült legrosszabb filmeket mutatnám be nektek (éljen az elrettentő példa)



Alex Flinn - Beastly
Magával a filmmel nem lett volna semmi gond, ha nem változtattak volna meg pár alapvető, nagyon is fontos részletet, például a főszereplő kinézetét. Ez nagyon idegesített, mert míg a könyvben a főszereplő egy szőrös bestia, addig a filmben egy tetovált, indákkal benőtt fejű kopasz férfi. Egy pozitívuma van a filmnek, hogy a könyv ismerete nélkül biztos tetszett volna, és hogy az egyik kedvenc színészem, Neil Patrick Harris szerepelt benne.




Alice Sebold - Komfortos mennyország
Itt nekem csak annyival volt problémám, hogy a szereplők nagyon élettelenek voltak a filmben, és hogy értem én, hogy a mennyben játszódik, de nekem hányingerem lett a monumentális effektektől, amiket a menny érzékeltetéséhez használtak.












Meg Rosoff - Majd újra lesz nyár
Mind a könyv, mind a film borzalmas volt szerintem..

Ennyi lenne egyelőre, de tudom, hogy ez nem sokáig lesz így. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése