Cesar Millan - Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Ebben ​a megható és inspiráló könyvben az ünnepelt kutyaszakértő, Cesar Millan felfedi, milyen sokféle módon lehet az ember legjobb barátja a legnagyobb tanítója is. Nyolc elképesztő kutya életén keresztül – kezdve Palomától, a keveréktől, aki megmutatja Cesarnek a tisztelet jelentését nagyapja mexikói tanyáján egészen Daddyig, szeretett pitbull társáig, aki a bölcsesség mintaképe – Cesar érzelmes utazásra visz minket, és kiemeli azokat a leckéket, amiket útközben a falkájától tanult. 
Cesar mélyre ás a múltjában, és megosztja velünk az útját Mazatlánból, a zsúfolt mexikói városból az Egyesült Államokban kezdett új életéig, ahol a Kutyapszichológiai Központban az egyik legismertebb kutyaképző programot hozta létre. Minden állomáson kutyatársai voltak a vezetői, akiktől leckét kapott hitelességből, megbocsátásból és elfogadásból, és akik segítettek neki leküzdenie a félelmeit, átvészelnie egy nehéz válást, és létrehoznia egy szeretetteljesebb, kiegyensúlyozottabb életet. A megindító történetek, illetve a több száz ügyfél esettanulmányai és a legújabb állativiselkedési-tanulmányok inspirálják az olvasót, hogy ezekkel az értékekkel gazdagítsa a saját életét. Cesar a korábban még közzé nem tett megfigyeléseivel, illetve a híres kliensek, például Jerry Seinfeld, Kathy Griffin és Alec Baldwin tapasztalataival a világ bármely táján élő kutyatulajdonosnak egyedülálló útmutatót ad a boldogsághoz és elégedettséghez – egy kutya oldalán.
Cesar Millan, a Nat Geo Wild A csodálatos kutyadoki, a Cesar 911 és a Dog Nation műsorainak sztárja a világ legkeresettebb kutyaszakértője. A New York Times sikerkönyve, A csodálatos kutyadoki szerzője, illetve ő írta a Rövid útmutató a boldog kutyához című könyvet is. A Cesar Millan PACK projekt, egy non-profit szervezet alapítója, amely az állatmentést, rehabilitációt és újra elhelyezést tűzte ki céljául. A kaliforniai Santa Claritában él hatfős kutyafalkájával és menyasszonyával, Jahirával.



Mivel a szabadidőmben mentorként problémás kutyákkal foglalkozom, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy egy kicsit továbbképezzem magam, hogy minél hatékonyabban tudjak segíteni ezeken a kutyákon, így elhatároztam, hogy végigrágom magam mindenféle kutyás könyvön. Cesar Millan neve talán a legismertebb a szakmában, így mindenképpen szerettem volna olvasni tőle, és ehhez a frissen megjelent könyve kiváló lehetőséget biztosított.

Kicsit másra számítottam, hiszen Cesar többi könyve megmutatja, hogy kezeljünk bizonyos problémákat, amik fellépnek a viselkedésproblémás kutyáknál, ez a könyv pedig inkább a kutyák emberre gyakorolt hatásáról szól. Ettől függetlenül tetszett, nagyon gyorsan elolvastam, és nagyon sokat tanultam belőle.

Képtalálat a következőre: „cesar millan pack”

Ebben a gyönyörű, igényes kiadványban Cesar felsorakoztat 8 dolgot (tisztelet, szabadság, magabiztosság, hitelesség, megbocsátás, bölcsesség, rugalmasság, elfogadás), amit az életében lévő kutyáktól tanult. Minden dologhoz tartozik egy-egy hosszabb fejezet, amiben mesél az adott kutyáról, a hozzá fűződő kapcsolatáról, és hogy hogyan tanította meg neki a kutya az adott dolgot. A könyv egyébként így önsegítő könyv szerű, az ember személyiségét és viselkedését vezeti vissza a kutyákkal való kapcsolatára és a kutyák viselkedésére. A könyv tele van érdekességekkel, képekkel, nagyon gyönyörű az egész, és nekem nagyon tetszett, sok mindent tanultam belőle.

Kedvenc idézetek

Soha ne hibáztasd az állatokat – mondta nekem sokszor a nagyapám. – Ha az állatok furcsán viselkednek, azért van, amit te csináltál. Mindig tisztelned kell őket, mert felelős vagy értük.

Az emberi lét átka, hogy valószínűleg túl fogjuk élni szinte az összes kutyát, akit valaha ismertünk és szerettünk.

A kutyák bölcsessége gyógyír a léleknek, de fajunk énközpontú világában gyakran elfelejtünk odafigyelni.

A kutyák nagyon sok mindent tudnak nekünk tanítani – például a bizalomról, a hűségről, a derűről és a feltétlen szeretetről.

Az életünk manapság bonyolult. Miközben jogosan vagyunk büszkék a technológiai társadalom forradalmi vívmányaira, elfelejtjük, hogy egyre távolabbra visz minket az ösztönös természetünktől. Számunkra a stresszes munka, a hosszú ingázás és a számítógépek előtt görnyedve töltött órák normálisnak tűnnek. A gyerekeinknek több házi feladatuk van, mint idejük játszani. Már nem fára mászással lazítanak, hanem helyette egy villogó képernyőre merednek. A házunkat takarítani kell, elintéznivalóink vannak, tartozásokat kell kiegyenlítenünk, számlákat kell fizetnünk. Ha hagyjuk, hogy túlságosan elvesszünk ezekben a részletekben, soha nem lesz esélyünk arra, hogy meglássuk a világot és valamennyi értékes pillanatát – ahogyan egy kutya természetes módon látja.

INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Gabo
Oldalszám: 240
Megjelenés éve: 2017
Eredeti cím: Lessons from the Pack

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Gabo Kiadó jóvoltából jöhetett létre

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése