MINIKRITIKA | Amy Tintera: Lázadók hajnala (Reboot #1)

Ebben a gyorsléptékű, disztópikus, izgalmas regényben, amely biztosan felkelti Az Éhezők Viadala, A Legenda és A Beavatott rajongóinak figyelmét, egy 17 éves lány újjáélesztettként tér vissza a halálból. Kiképzik elit katonának, és arra kényszerítik, hogy harcoljon… mindaddig, amíg olyan parancsot nem kap, aminek nem engedelmeskedhet. 
Amikor Wren Conolly 5 évvel ezelőtt meghalt, mindössze 178 perc után tudták újjáéleszteni. Most ő az egyik leghalálosabb újjáélesztett mind közül… nem úgy, mint újonca, Callum 22, aki úgyszólván még mindig ember. Ahogyan Wren próbálja megtanítani Callumnak hogy hogyan legyen jó katona, a fiú reményteli mosolya átjut a védekezésén. Sajnálatosan Callum nagy szíve túl nagy felelősséget jelent, és Wren azt a parancsot kapja, hogy végezzen vele. Hogy Wren megmentse a fiút, mindent kockára kell tennie.



Gyorsan olvasható, könnyed kis disztópia egy olyan világban, ami már kicsit ismerős, de kicsit más is, hiszen annyira újat nem mond, hasonlít az általam olvasott disztópiákhoz, de ettől még érdekes a világ, amit felépített. Wrent sajnos nem tudtam megkedvelni, eléggé rideg, távolságtartó főszereplő. Erősen indít, már az elején belecsöppenünk az izgalmakba, de mégis valahogy ez nekem most nem jött be annyira. Nem tudtam beleélni magam, végigizgulni, együtt érezni a szereplőkkel sajnos. A borító pedig szerintem borzalmas lett, jobb lett volna megtartani az eredetit.

★★★★★☆☆☆☆☆ (5/10)