Sara Shepard - Ruthless (Pretty Little Liars #10)

GUILTY UNTIL PROVEN INNOCENT. —A

Last spring Aria, Spencer, Hanna, and Emily tried to make their memories of Alison DiLaurentis disintegrate like the fire-singed walls of the Poconos house where they left Ali to burn. Their trip to Jamaica was meant to symbolize a new, A-free beginning. But trouble always finds the Pretty Little Liars. And this time, they’ve done something so terrible, they’re feeling more like villains than A’s pretty little victims.

Aria’s love life is on the fritz. Emily’s exploring her wild side. Hanna’s kissing the enemy. And someone from Spencer’s past has come back to haunt her. But none of that compares to what happened last spring break. It’s their darkest secret yet, and guess who knows everything? A is determined to make them pay for their crime. But the worst part of all is that, this time, they might deserve what’s coming to them.


az értékelés spoilereket tartalmaz

Ahogy egyre közeledünk a fináléhoz, a sorozat kötetei egyre izgalmasabbak. Alig várom már, mi sül ki a befejező kötetből.

Amint tudjátok, Sara Shepard a Wanteddel be akarta fejezni a sorozatot, ebben a kötetben ki is derült, hogy ki A és hogy mit miért tett. De aztán mégis írt még 8 részt. Biztos vagyok benne, hogy még mindig Alison A, biztos, hogy nem halt meg. Ez a kétségbeesett, mindenkire fogjuk rá, hogy A dolog abszolút ezt mutatja. Mi másért terelné Shepard a témát mindenki másra, mint Alisonra? Egyedül Emily az, aki még mindig hisz benne, hogy Ali él, és igaza is lesz szerintem.


Szegény Hannát nagyon sajnáltam, mert őszintén hittem, hogy Liammel boldog lehet, bár azt hittem, inkább úgy fog elsülni az egész, hogy Hanna átverésének köze lesz Mr. Marin kampányához.

Emilyt változatlanul gyűlölöm, egyszerűen nem tudom elviselni a viselkedését. Ez egyébként a filmsorozatban is így van. Valamiért Shepard és Marlene King is úgy akarja kihasználni Emily szexuális beállítottságát, hogy minden létező szereplővel, aki hozzászól, összehozzák. Ez nem tetszik.

Aria...francba, de megörültem, mikor visszajött Ezra!! Mindig is ő volt a kedvencem, Aria és ő nekem OTP mind könyvben, mind filmben. De ezért felesleges volt visszahozni...

Spencer szála nem igazán ragadott most meg.

Annyira kíváncsi vagyok, hogy mi vár ránk a további részekben, és remélem az is kiderül hamarosan, hogy mi is történt Izlandon Hannával és Ariával.

Kedvenc idézetek

"Hannakins: I know you guys are living out your own private Romeo and Juliet love story, but remember: Both of them die in Act V. —A"

"In moments, Aria and Hanna returned from inside and looked at them. Spencer wasn’t sure if they’d heard the conversation or not, but both girls stepped forward and wrapped their arms around Spencer and Emily, too, becoming a four-girl sandwich, just like they’d hugged in sixth and seventh grade. They were one girl short, but Spencer didn’t miss her at all."

"These pretty little liars just can’t help but be bad, and I can’t help but torture them. They call that a symbiotic relationship, right?"

"“Holy shit,” Aria whispered. 
It was Ezra Fitz."

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése