Charles Gilman: Rettenetes helyettes (Titkok a Lovecraft suliból #4)

A ​​Titkok a Lovecraft suliból hátborzongató sorozat egy kísértetjárta általános iskoláról, ahol szörnyek barangolnak a termekben, titokzatos fény dereng az ajtók mögött, és különös átváltozások zajlanak a szemünk előtt. A hetedikes Robert Arthur csak egy dolgot akar: beilleszkedni az új iskolában. Ám a hely zsúfolva van szellemekkel és természetfeletti lényekkel. Mit tehet egy diák ilyenkor? Kérjen segítséget a tanároktól? Néhányan közülük álruhás szörnyetegek! Vagy keressen az osztálytársai között valakit, akiben megbízhat? Közülük is sokan átváltoznak! Ha Robertnek és barátainak sikerülne kiderítenie az igazságot a Lovecraft Általános Iskola titkos történetéről, rájönnének, ki vagy mi áll a rejtélyek hátterében. A Titkok a Lovecraft suliból minden kötetének fantasztikus, átváltozó borítója van. Egyfelől nézve az iskola helyettes tanárát ábrázolja fordítsd el, és máris förtelmes démonná változik. Gyűjtsd össze a sorozat részeit, és minden kötettel egyre közelebb jutsz a Lovecraft suli rejtélyéhez. Mintha csak saját, kísértetjárta könyvtárszobád lenne.



Vártam és nem vártam ennek a könyvnek az olvasását egyszerre. Vártam, mert nagyon érdekelt, hogy mi fog benne történni, de nem vártam, mert tudtam, hogy ez a Lovecraft Suli végét jelenti, és ezt nem szerettem volna, hiszen a sorozat nagyon hozzám nőtt már. De hát eljött ez a pillanat is, és szerintem a sorozat méltó befejezést kapott. Bár remélem, hogy a kis ajtó, amit Gilman nyitva hagyott a könyv végén, lehetőséget ad a folytatásra. Remélem.

Szóóval. A Rettenetes helyettes cselekménye egy napot ölel fel, amikor is Roberték az iskolában ragadnak egy óriási hóvihar miatt. Nagyon tetszett ez a húzás az író részéről, úgy is mondhatnánk, hogy egy nagy finálé volt, mert tényleg voltak veszélyes helyzetek és izgalmas dolgok ebből kifolyólag.

Az is tetszett, hogy új szereplőket is megismerhettünk, bár csak egy rövid időre. Mindenesetre új színt hoztak a történetbe és remélem még hallunk Roberték felől. :)

Szereplők


Kedvenc idézetek

"– Ez nem velemi igazságos – közölte végül Robert. – Az élet nem igazságos – válaszolta Mac."

"Mindig van még rosszabb."


INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Ventus Libro
Megjelenés éve: 2016
Oldalszám: 170
Eredeti cím: Substitute Creature

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Kossuth Kiadói csoport jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése