C. S. Lewis - A végső ütközet (Narnia Krónikái #7)



Narnia birodalmának titokzatos történetét hét kötetben mondja el a világhírű angol szerző, C. S. Lewis, ezek közül az elsőt, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címűt vitte filmre a Walt Disney Pictures és a Walden Media.

A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű.

Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. Kiadónk sorozatban jelenteti meg a rajzokkal illusztrált hét kötetet. Sorozat ez, melyben minden mű önmagában is teljes egész, önállóan is lenyűgöző olvasmány.
Tarts velünk a végső ütközetbe, amely majd véget vet minden csatának.

A NARNIA KRÓNIKÁINAK HETEDIK KÖTETE:
A végső ütközet

Narnia… ahol a hazugság félelmet szül… ahol a legnehezebb próbát a hűségnek kell kiállnia… ahol a remény talán örökre elveszett. Narniának utolsó napjaiban legveszedelmesebb ellenségével kell szembenéznie, a gonosz ezúttal nem kívülről, hanem belülről támad. Ezzel a megrázó viadallal érnek véget Narnia krónikái.

Ez már megint egy mélyrepülés volt számomra... Gondolom Lewis is érezte, hogy itt a vége, mert valamiért ez nem sikerült igazán. A háború része a történetnek szerintem egy kicsit elnagyolt, kidolgozatlan maradt és a szereplők sem nőttek igazán a szívemhez. A pozitívum viszont az, hogy sikerült a régi időket kicsit visszaidézni, a régi szereplőket visszahozni, ami keretes szerkezetet ad a történetnek.



Sajnos nem igazán tudok terjengősebb véleményt írni, fogalmam sincs, miért. Egyszerűen csak nem megy. Szerintem mindenki ismeri Narnia történetét valamilyen szinten, és így tudjátok, hogy milyen varázslatos. :)

Kedvenc idézetek

"Hihetetlen, mennyire jó tud lenni egy régi vicc, ha ötszáz-hatszáz évnyi pihenő után egyszer csak újra előhúzod."

"Akárhogyan is, az ember megkönnyebbül, ha elhatározásra jutott."

"Emlékezz, minden világ a vég felé halad, s a nemes halál oly kincs, amelyet senki sem szegény megvásárolni."

"Narnia történetének utolsó korszakában, messze nyugaton, a Lámpás-tisztáson is túl, a nagy vízesésen innen, élt egy majom."

★★★★★★★★★ (9/10)

A bejegyzés a Harmat Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

Kapcsolódó linkek:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése