Veronica Rossi - Végtelen ég alatt (Neversky sorozat 1. rész)

Fülszöveg:
A bioszféra falain túli világot Halálzónának hívják. Odakint millió arca van a halálnak. Aria soha nem hitte volna, hogy egyszer ilyen közel kerül hozzá.
Aria egészen eddig a külvilágtól elszigetelt, biztonságot jelentő Reverie-ben élt. Elképzelni sem tudta, mi lehet a város határain túl. Amikor azonban édesanyja eltűnik, tudja, hogy meg kell találnia. Még akkor is, ha ehhez át kell hágnia a szabályokat.
A vad Perry a külső világból való, nem ismeri a kupolák nyújtotta biztonságot, s nap mint nap meg kell harcolnia az életben maradásért. Ariához hasonlóan ő is kitaszított, és talán ő az egyetlen, aki segíthet a lánynak… a lány pedig neki.
Az éterviharok által sújtott Halálzónában Aria és Perry csak egymásra számíthatnak. Minden ellenszenvük ellenére együtt kell működniük, ha le akarják győzni a rájuk leselkedő ezernyi veszélyt, és válaszokat akarnak kapni a kérdéseikre.
A Végtelen ég alatt a posztapokaliptikus disztópia és a cyberpunk sci-fi lenyűgöző keveréke. Mindazoknak tetszeni fog, akiket magával ragadott Collins Éhezők viadala trilógiája vagy Gibson klasszikusa, a Neurománc. A regény jogait eddig huszonhat országban adták el, a megfilmesítés joga pedig a Warner Broshoz került.

Nagyon gyorsan végeztem vele, izgalmas történet volt. Imádtam, hogy kettős nézőpontot bontakoztatott ki: egyrészt ott volt Peregrine (Perry), a külsős, és Aria, a belsős lány szemszöge. Először azt hittem, mikor megjelent Perry hangja, hogy csak véletlen találkozás, de aztán újra és újra összefonódott a sorsuk. Érdekes volt, hogy habár Perry és Aria elbeszéléseit tartalmazta a könyv, mégis első szám harmadik személyben íródott az egész.

Tetszett a szakadéknyi különbség a két főhős élete és kultúrája között. Nagyon érdekesnek, nagy innovációnak tartom a Világok, az e-szem létezését, és azt, hogy a dagályok törzsének lakói mind különleges képességűek. Ez jelképezi, hogy attól, hogy nem kaptak helyet a bioszférában, még ők is értékesek.

Nagyon érdekes disztópiás olvasmány, mindenkinek ajánlom. :)

«««««««««« (10/10)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kiadó: Alexandra
Eredeti cím: Under the Never sky
Megjelenés: 2013
Oldalszám: 328


A bejegyzés az Alexandra Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

2 megjegyzés:

  1. Az Alexandránál most le van árazva a könyv, és gondolkodtam, hogy megveszem, ekkor megláttam a molyon az egy csillagos értékelésedet. Gyorsan kattintottam is a blogodra, hogy megtudjam, mi lehet ekkora gond a könyvvel, de látom, itt meg 10/10, úgyhogy gondolom, ott csak félrekattintás volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valószínűleg véletlenül rosszra kattintottam. :) Igazából nekem olyan egyszer olvasós kategória, de sok embernek tetszett, így lehet, hogy neked is fog. :)

      Törlés