30 pontos Harry Potter kihívás


Kicsit átneveztem a molyon található 30 napos Harry Potter kihívást, így egy postban tudom teljesíteni. :) Ti hogy vagytok ezzel? Mennyire értetek egyet az általam adott válaszokkal? :)
Néhol lehet találni benne spoilereket, de nem olyan durvákat, ha láttátok a filmeket, akkor semmi meglepő nem lesz benne. :)

30 pontos Harry Potter kihívás

 1. Melyik a kedvenc könyved a sorozatból? Mindegyiket imádom egytől-egyig, de talán a Tűz Serlege, mert az a legérzelmesebb, itt lesznek először szerelmesek a hőseink, és ez a sorozat fordulópontja is, mert az előtte lévő részekben Voldemort emlékétől rettegnek, az utána lévőkben pedig a már feltámadt Nagyúrtól. Sok új szereplő van benne, ami nagyon izgalmas, és olyan elképesztő csavar van a végén, hogy még rendesen meglepődtem, pedig már olvastam a filmet. :)
 2. Melyik a legkevésbé kedvelt könyved a sorozatból? Talán az Azkabani Fogoly. Nekem egy kicsit vontatott, a filmet pedig egyenesen ki nem állhatom, köszönhetően az évenkénti 2-3 vetítésnek a TV-ben. De ez sem annyira utálat, csak kicsit hátrányból indult nekem ez a kötet alapból.
 3. Ki a kedvenc karaktered? Van olyan, akit nem lehet szeretni? Na jó, kivéve talán a Halálfalókat, Dolores Umbridge-et és Voldemortot, de ha ismerjük a háttértörténetüket, őket is meg lehet érteni. De akit a legjobban szeretek, az Piton, mert megmutatta az igazi, sírig tartó szerelmet, és bár kettős játszmát játszott egész életében, és ez lett a veszte is, mégis a jó ügyet szolgálta haláláig. 
 4. Ki az a karakter, akit a legjobban utálsz? Szerintem a HP rajongók fele Voldemortot, a fele pedig Umbridge-dzset utálja a legjobban. Én Umbridge-re szavazok.
 5. Mi volt a sorozat legszomorúbb pillanata? Dumbledore temetése és Dobby, Piton halála.
 6. Ki a kedvenc tanárod? Lupin professzor.
 7. Ki az a tanár, akit a legkevésbé kedvelsz? Lumpsluck professzor.
 8. Melyik a kedvenc tantárgyad? Sötét varázslatok kivédése.
 9. Melyik az a tantárgy, amit a legkevésbé kedvelsz? Jóslástan.
 10. Melyik a kedvenc boltod az Abszol úton? Czikornyai és Pacza (könyvimádóknak kötelező :))
 11. Ki a leggyönyörűbb karakter (belső értékek alapján)? Neville Longbottom
 12. Melyik az a karakter, akit a halála után a legjobban hiányoltál? Sirius és Dobby.
 13. Melyik könyvnek a legjobb a borítója? A magyar borítók annyira nem nyerték el a tetszésemet, de mindenképp a Félvér Herceg. Viszont a külföldi borítók közül van egypár, amiért csorog a nyálam.
 14. Melyik Trimágus Tusa próba a kedvenced? Labirintus.
 15. Ha rangsorolnod kellene a házakat a legszimpatikusabbal kezdve, mi lenne a sorrend? Griffendél Hollóhát Hugrabug Mardekár
 16. Ki a kedvenc animágusod? McGalagony professzor
 17. Ki a kedvenc mellékszereplőd? Luna és Neville
 18. Melyik a kedvenc Horcruxod? Harry :)
 19. Melyik az a szereplő, akiről többet szerettél volna olvasni? Nevilleről és Harryék életéről, mikor már a gyerekeik megszülettek? Nem lehetne még egy nyolcadik könyv? :$
 20. Melyik a sorozat legviccesebb pillanata? Amikor Hermione valamiért nagyon kiakadt, és azt mondta, hogy "Merlin gatyája!" :D
 21. Melyik a sorozat legmeghatóbb pillanata? Amikor Piton haldoklik, és megkéri Harryt, hogy nézzen a szemébe, csak hogy még egyszer láthassa Lily szemeit.
 22. Milyen pozíciót szeretnél betölteni a kviddicscsapatban? fogó
 23. Melyik a kedvenc varázslényed? Thesztrál
 24. Mit gondolsz, mi lenne a te patrónusod? Macska :$
 25. Melyik a kedvenc filmed? A Tűz serlege és a Halál Ereklyéi 2. része.
 26. Melyik filmet kedveled a legkevésbé? Az Azkabani fogolyt (A második pontban kifejtettem, hogy miért. :))
 27. Melyik a kedvenc mágikus képességed? (animágus transzformáció, metamorfmágia, párszaszájúság, repülés, jövőbelátás, hoppanálás/dehoppanálás, legilimencia/okklumencia, véla bűbáj, varázslattal szembeni ellenállás,...) Animágia
 28. Ki a kedvenc párosod (kiket hoznál össze)? Eddig Nevillet és Lunát választottam volna, de láttam egy fanmade kisfilmet Dramionéról (Hermione+Draco) és ez meggyőzött. :)


 29. Ki a kedvenc Dusrley családtagod? Petúnia néni
 30. Melyik a kedvenc varázslatod? imperio :)


Olvassátok el a sorozatról szóló összefoglaló postomat is az alábbi linken :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése