Alex Flinn - Beastly - A szörnyszívű (Kendra-krónikák #1)

Fülszöveg: Szörnyeteg vagyok
Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár – egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszed, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém.
New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek. Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg. De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot.
Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik?
Elárulom.
Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel. Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen… szörnyeteggé. Akarod hallani? Mered hallani?

Ismét hamarabb ért el hozzám a filmadaptáció híre, mint a könyvé, de bölcsen vártam a film megnézésével
addig, amíg a könyvvel nem végeztem. Azért találkoztam pár promóciós képpel és eléggé elkeserítő volt, hogy a filmben egyáltalán nem úgy néz ki Kyle, mint a könyvben. Ezen kívül viszont egy fantasztikus, XXI. századi tündérmese, hiszen a Szépség és a Szörnyeteg (ami egyébként a kedvenc mesém) modern feldolgozása.


Volt benne pár gyengén kidolgozott tényező, de ezt elnyomta a mű egyedisége és izgalmassága, de azért egy dolog nagyon-nagyon idegesített: a lányt, Lindát egyszer Lindának, egyszer Lindynek hívta. Annyira zavaró volt, hogy többször felkaptam erre a fejem, szerintem erre illene odafigyelni. :(

Nagyon nem tudok róla áradozni, mert este 10 van, és csak annyi, hogy nagyon tetszett, szóval mindenképp olvassátok el!

«««««««««« (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése