Marc Levy: Ki nem mondott szavaink

Julia Walsh amióta az eszét tudja, sosem volt felhőtlen viszonyban az apjával. Alig találkoztak, alig beszéltek, akkor sem értettek egyet semmiben. Esküvője előtt néhány nappal a lány telefonhívást kap apja személyi titkárától. Ahogy azt előre sejtette, Anthony Walsh nem tud részt venni az esküvőjén. Ez egyszer azonban Julia kénytelen elismerni, hogy apjának kifogástalan mentsége van. 
Meghalt. A temetés másnapján Julia rájön, hogy apja nem csak az esküvőjét hiúsította meg a halálával, hanem még egy utolsó, elképesztő meglepetést is tartogat a számára… Jóvátehető-e vajon, amit a múltban elrontottunk? Kaphatunk-e még egy esélyt a sorstól, hogy elmondjuk egymásnak mindazt, amit elmulasztottunk elmondani? Túlélhet-e egy szerelem majdnem húsz évnyi távolságot? Egy apa-lánya kapcsolat és egy, a leomló berlini fal tövében szövődött szenvedélyes első szerelem története. Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!



Hát én ekkora bődületes baromságot már rég olvastam. Ezer éve áll a polcon, soha nem volt kedvem hozzá, mert nem volt kedvem ilyen titkoktól-terhelt-családregény-de-aztán-a-végén-egymás-nyakába-borulunk feelinghez, de aztán a szükség úgy hozta, hogy belekezdtem. És úgy 30-40 oldalig imádtam is, és szidtam magam, miért nem olvastam hamarabb, aztán: everything went downhill.

Az értékelés innentől cselekményleírást tartalmazhat

Még az is oké volt, hogy Julia apja meghalt, akivel amúgy sosem beszélt, na, gondoltam, itt derül ki minden turpisság, évtizedek felhalmozott sérelmei, és a többi. Aztán megjelent egy rohadt nagy dobozban egy robot (?), aki Julia apjának androidjaként mutatkozott be, és a halála után még pár napig a férfi tudatával rendelkezett. Már alapból elég bizarr az is, hogy az apuka küldött egy androidot, na de hogy az magától tud gondolkodni, és igyekszik napok alatt bepótolni azt, amit a kedves papa az évek alatt kihagyott... please...

És én még itt is akartam adni egy esélyt a könyvnek, hogy majd milyen jó lesz, kiderül, hogy a papuska érzelmileg elég korlátolt volt, és majd az androidján keresztül szépen elmeséli, miért volt seggfej, de aztán megint kaptam egy jókora pofont, mert hogy itt semmi ilyesmiről nem volt szó, csak valami ifjúkori szerelemről, ami viszont abszolút nem érdekelt!

Így hát borzalmasan csalódott vagyok, és a továbbiakban bottal sem piszkálnám meg ezt a könyvet, nem hogy ajánlanám bárkinek is.

Szereplők



Kedvenc idézetek

– Összeházasodni valakivel, az egy dolog – fordult a lányához –, de engedd meg, hogy azt mondjam: egész életünket megosztani valakivel, az már egészen más. Ahhoz sok szeretet, sok tér kell. Egy olyan terrénum, amit két embernek hozunk létre, és ahol nem feszengünk.

Reggelente a fák járdán nyújtózó árnyékában a te árnyékodat kerestem, a Hudson vizének csillogásában a te arcvonásaidat…

Sokkal könnyebb azon siránkozni, azon keseregni, mi lett volna, ha…Szinte már hallom a szokásos szöveget, „a sors másképp rendelkezett”, „mindenről az apám tehet, teljesen tönkretette az életemet”, a többitől megkíméllek…Végül is drámában élni, az is a létezés egy módja.

★☆☆☆☆☆☆☆☆☆ (1/10)

1 megjegyzés:

  1. TINN'T TINN'T TINN'T TINN'T TINN'T TINN'T TINN'T TINN'T
    TINN'T TINN'T titanium blade TINN'T TINN'T TINN'T TINN'T TINN'T TINN'T TINN'T TINN- titanium scrap price TINN TINN'T TINN- TINN- TINN- titanium tent stakes TINN- TINN- TINN- TINN- TINN- TINN- TINN- TINN- TINN- TINN- TINN- babylisspro nano titanium hair dryer TINN- TINN- TINN. black titanium rings

    VálaszTörlés