Manon Fargetton: A lista

Két fiú – két lány.
Nekik négyüknek sosem lett volna szabad találkozniuk.
És most egymásra vannak utalva.
Üldözik őket, az életükre törnek.
De ki akar végezni velük és miért?
Kinek fontos ennyire négy kamasz?
Kik ők valójában?
Le kell rántaniuk a leplet a titokról,
csak úgy menthetik meg az életüket.
Talán…

Hűha, hát ez eszméletlenül jó volt! Már a borító és a fülszöveg is olyan izgalmasra sikerült, az utóbbi évek egyik legszebb borítója ez szerintem.

A téma nem ismeretlen számomra, pont egy hasonló sorozatot nézek (Orphan Black), így nagyon tetszett, hogy ehhez nyúlt a szerző, és ilyen tini köntösbe burkolt egy komoly témát, amibe ráadásul annyi izgalmat csempészett, hogy csak kapkodtam a fejem, mi történik éppen. Örülök, hogy a Könyvmolyképző kiadta ezt a könyvet, így hátha eljut a fiatal olvasókhoz is, mert szerintem kár lenne kihagyni egy ilyen izgalmas, ifjúsági krimit, ami pörgősségben megszégyeníti az összes krimit, amit eddig olvastam.

A fő cselekményszál nekem nagyon tetszett, kíváncsi voltam, amikor leesett, hogy miről lesz szó, hogy hogy fogja kivitelezni ezt az író. Ezzel is maradéktalanul elégedett voltam, nagyon jól megírta az őrült tudós szerepét és a főszereplő tiniknek is olyan érdekes és egyedi személyiséget, hangot adott, hogy közel kerültek a szívemhez. Mindezek ellenére nem fogom folytatni a sorozatot, szerintem korrekt lezárást kapott a történet, bőven elég ennyi, nem kell kockáztatni egy második kötettel, hogy elrontsanak mindent. :) 

Szereplők


Kedvenc idézetek

– Az effajta kutatások illegálisak! – háborgott. A férfi leereszkedő mosolyt villantott rá. – Ahogy a forradalmi jelentőségű tudományos vívmányokhoz vezető kutatások többsége.

– Miért? – tette fel egyszerűen a kérdést. – Á! A nagy, egyetemes kérdés!

– Szeretem, amikor aggódsz értem – suttogta Samuel, mielőtt a lány arrébb ment volna. – In your dreams – vágott vissza az csípőből anélkül, hogy felé fordult volna.

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése