MINIKRITIKA // Eef Rombaut - Emma Thyssen: Szívszerelem

Királykisasszony királyfit keres, de olyat, akinek nagy a szíve. 
Sorra jelentkeznek a lovagok, de egyikük sem tudja elnyerni a királylány szívét, mert nagy sárga dinó elébük áll, és – hamm.

Eff Rombaut és Emma Thyssen képeskönyve a lovagok, az óriás és a királykisasszony meséjén keresztül a szerelemről, a válásról és a szülői szerepről szól.

Egy szívbemarkoló és szívderítő mese a szívszerelemről, a veszteségről és az újrakezdésről lovagok, királykisasszonyok és óriások meséjén keresztül.

Pollák Éva szakpszichológus elemzésével.A könyv borítója és témája azonnal megfogott, de aztán a kivitelezés lerombolta a romantikus elképzeléseimet. Felnőttszemmel nézve vannak benne vicces jelenetek, és aranyos kis vallomások, de az illusztrációk borzalmasak. Ilyenkor azt gondoljuk, hogy nem mi vagyunk ennek a könyvnek a célközönsége, de szerintem ez a kötet egyik célközönséget sem tudjak megvenni tökéletesen. Szerintem ez a könyv a gyerekeknek témájában túl bonyolult, nyelvezetében túl lebutított, és még pozitív üzenetet sem hordoz. Én biztos nem fogom megvenni/elolvasni a gyermekemnek.

★★★☆☆☆☆☆☆☆ (3/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése