Kate King - Váczy András - Varázslók titkai - Daniel, Rupert, Emma

Fülszöveg Harry Potter… egy tehetséges írónő zseniális műve, napjaink legismertebb regénye fiatalok számára, vagy csupán csak egy jól felépített reklámgépezet, amelyre milliók csábulnak el nap mint nap, könyvről könyvre, filmről filmre? Ez a könyv talán megadhatja a választ mindezekre a kérdésekre, de mégis több bármilyen eddig megjelent hasonló témájú olvasmánynál, hiszen a legapróbb részletekre kiterjedően bepillantást enged a világ talán jelenlegi leghíresebb sztárírója, J. K. Rowling életútjába, a könyvek születésének körülményeibe és nem utolsósorban szinte mindent elárul a Harry Potter sztárjainak – Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint – magánéletéről. Fontos és tanulságos mese ez minden Harry Potter-rajongónak, hiszen e könyv által minden olvasó közelebb érezheti magát a nagy varázslathoz.
Nos az ilyen könyvekről igazából nagy kritikát vagy véleményt nem lehet írni.

Megvan benne minden, ami szerintem a nagy rajongókat érdekelhet, mind a három főszereplőről van egy biográfia, interjúk, képek, az első három film részletei, és ami az én kedvencem: kulisszatitkok. Ezek nagyon izgalmasak voltak, és hiába olvastam el az összes kiegészítő könyvet a Harry Potterről, még mindig tudott nekem újat mondani.

Ami viszont nem tetszett benne, hogy hogy tudja egy állítólag nagyon tájékozott szerző (és utána a nagyon tájékozott fordító) az egyik főszereplő nevét rosszul leírni minden alkalommal? Tom Denemet körülbelül 30szor Tom Denimnek írták, már a falra másztam tőle, de most komolyan...
A másik pedig, hogy ez egy Bravos kis füzetke, és sok témában idéztek a bravo oldalára érkezett kommentekből, és sok rossz kommentet idéztek a HPval kapcsolatban, amit nem értek. Most akkor ennek a könyvnek a lealacsonyítás, a kinevettetés a lényege, vagy pedig a részletek feltárása?

Azért örülök, hogy csak könyvtári könyv volt. :))

«««¶¶¶¶¶¶¶ (3/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése