A. O. Esther - Elveszett lelkek (Összetört Glóriák 1.)

Fülszöveg: Hiszel a végzetben? A sorsszerű szerelemben?
Az Univerzum végtelen csendjében különös fényben ragyogó üvegcsékről suttognak. Úgy tartják, az ezüstszállal lezárt parányi palackoknak közük van élethez s halálhoz, ezért angyalok ezrei szállnak alá, hogy megszerezzék a világmindenség titokzatos kincsét. Sophiel, a bájos fiatal angyal lány glóriája és szárnyai nélkül érkezik a Földre, hogy küldetését teljesítse, ám nem számol azzal, hogy a halandó léttel emberi érzéseket is kap odafentről. A félelem, a fájdalom, a kétely és a gyász ugyanúgy ismeretlen fogalom számára, mit az életre szóló barátság, a keserű féltékenység, vagy a mindent felemésztő szerelem – de vajon meg tud birkózni mindezzel az ellenséggel való küzdelem során? Képes lesz-e vakon hinni, s véghezvinni feladatát?
Elijah a Sötét Angyalok vezére, harcos katona, aki sajátosan gondolkozik a jó és a rossz fogalmáról, miközben önálló életet élő, nyolcágú lángoló ostora – szövetségesei sorait erősítve – teszi a dolgát. Kiátkozott angyalként ő a legidősebb idelent, s bár maga sem hisz benne, egy váratlan esemény folytán örökre megváltozik az élete, s ezzel létezésének értelme.
Két össze nem illő lélek – és egy elkerülhetetlen találkozás, amely alapjaiban rengeti meg a világot…


Az első, ami megfogott ebben a könyvben (a fülszöveg mellett) a gyönyörű borító volt. Olvasás közben segített, hogy hogy képzeljem el Sophielt, és még mindig alig tudok betelni vele.

Ugyan még soha nem volt szerencsém angyalokról szóló történetekhez (és egy kicsit féltem is tőle, nem szeretem a nagyon elvont dolgokat), de úgy érzem, hogy a megfelelőt választottam. Egyszerűen letehetetlen volt, és rettentően izgalmas. 460 oldalon keresztül egyetlen olyan sor sem volt, ami ne tetszett volna. Az írónő ügyesen ötvözte a klasszikus szerelmi történetet egy óriási hatalmi harccal, és két világ háborújával, így a romantikus lelkeknek és a harcot kedvelőknek is egyaránt kiváló olvasmány lehet az Elveszett lelkek.
"De vajon lehet-e bűn az igaz szerelem?"
Az is nagyon tetszett, hogy bepillantást nyerhettünk többek között Elijah, Sophiel és Sahranfer gondolataiba is, noha a narráció szála majdnem végig Sophielnél volt. A szereplők egytől-egyig mind nagyon kidolgozottak, látszik, hogy az írónő nem kis munkát fektetett az írásba, és a regénybe szőtt mitológiai alakok felkutatásába.

Az olvasó egyszerre fedezi fel Sophiel-lel Elijah (és persze a Sötét Angyalok) nem olyan sötét oldalát, mert az elején mindenki elítéli a bukott angyal tetteit, a könyv végére megkérdőjeleződik mindaz, amit jónak hittünk.
"– Eleinte mindannyian azt hisszük, hogy csak az a helyes, amit mi gondolunk – felelte Elijah igen bölcsen. – Aztán idővel, ahogy távolabb kerülünk az eseményektől, meglátunk olyan dolgokat is, amelyeket korábban észre sem vettünk."
Nem mehetünk el szó mellett a könyv különleges, és egyedi megjelenése mellett sem. Amikor kinyitottam a könyvet, két dolog ragadta meg a tekintetemet egyből: a könyvhöz tartozó könyvjelző (nem is tudom, mi a pontos neve ennek, de az a lényeg, hogy kortárs regényben még nem láttam ilyet, pedig nagyon hasznos és szép), és az iniciálés fejezetkezdések. Ez teljes mértékben illeszkedik a regény hangulatához. :) És persze ott van még az utolsó oldalak egyike, az átlátszó lap és a cseresznyefa-virágok... :)

Egy szó, mint száz, szerintem egy külföldi best-seller szerző sem tudott volna ilyen különleges, és gyönyörű történetet írni. :)

«««««««««« (10/10)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kiadó: Decens Magazin Média Kft.
Megjelenés: 2013
Oldalszám: 460

A bejegyzés A. O. Esther és a Decens Magazin Média Kft. jóvoltából jöhetett létre.

Az Összetört Glóriák sorozat második része: Hívogat a fény

Fülszöveg: Noha Sophiel teljesítette első küldetését, az Égiek újabb feladattal bízzák meg: fel kell kutatnia a Mindenség Térképét, mielőtt avatatlan kezekbe kerülne. A háromdimenziós térkép a titkos átjárókat rejti, amelyek összekötik a Földet a Mennyországgal és a Pokollal. A Sors azonban újra közbeszól és Sophiel angyal létére megbetegszik: teste lassan, de megállíthatatlanul fénnyé kezd válni, és a lány megkezdi a versenyfutást az idővel.
A Föld előtt nem titok többé, hogy ki szabadította ki az Elveszett lelkeket, így hamarosan a Sötét Angyalok is megtudják, ki volt az áruló, aki szabadon engedte a Bardo várában raboskodó angyalokat.
A vezérek Elijah vezetésével hajtóvadászatot indítanak Sophiel ellen, akinek újra menekülnie kell, miközben egy szerencsétlen helyzet folytán megbetegszik: fizikai teste egyre gyengülni kezd, s a szentekhez hasonlóan lassanként fénnyé válik, s hacsak nem sikerül nagyon gyorsan valamilyen gyógyírt találni nem evilági bajára, a Fény hazahívja őt…

Remélem hamarosan én is el tudom hozni nektek a róla szóló értékelésemet. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése