Kate Bennett - Megkarcolt élet

Scarlett Anderson sikeres írónő. Könyvei a sikerlisták élén állnak, életének eseményeit rajongók hada figyeli árgus szemekkel. Művei megfilmesítésre várnak, és az egyik legnagyobb csatorna tévésztárja ostromolja szerelmével Scarlett Anderson rettegő nő. Éjszakánként rémálmok kínozzák, sokszor mintha kihagyna az emlékezete, és körülötte egyre csak szaporodnak a gyanús, megmagyarázhatatlan dolgok. Mélyen eltemette magában az időt, mikor Ted, szadista férje rabságban tartotta, s rajta élte ki perverz vágyait. Egy ördögi pszichopata, akitől csak gyilkosság árán sikerült megszabadulnia… New York környékén a titokzatos Marionett Mester szedi áldozatait. Fiatal nőket, akiket megkínoz, megöl, majd perverz módon a nyilvánosság elé vet. A rendőrség tehetetlen, a szálak azonban mintha egyre inkább Scarlett Anderson irányába vezetnének. Kate Bennett debütáló thrillere folyamatosan izgalomban tartja olvasóját, miközben az első betűjétől az utolsóig fokozza a feszültséget.



Ezzel a könyvvel kívülről minden nagyon rendben van: figyelemfelkeltő cím, fantasztikus borító. Biztos, hogy bekerül a 2016-os 10 legszebb borító listámba, mert imádom!! Nem mondanám meg róla, hogy magyar "termék", ami nagy szó. És a könyv elolvasása után még nagyobb jelentéssel bír.

És szerencsére belülről is. :) A történet izgalmas, pörgős, és apránként bontakozik ki előttünk több idősíkból. Eleinte kicsit morgolódtam amiatt, hogy ugrálunk az időben, de aztán megszoktam, és rájöttem, hogy így kaphattunk csak tiszta képet az összes eseményalakító tényezőről. Több tematika keveredik benne, és ezért ez a kötet egy üde színfolt volt az életemben: vannak benne komoly témák, mint a családon belüli erőszak, izgalmas, krimis, gyilkosságos részek, humor és romantika bőven. Ezt az elegyet megbolondítja a szereplők sokszínűsége is, egytől-egyig imádtam őket (habár a tetteikkel nem mindig értettem egyet), mert olyan élők, olyan elevenek voltak, mintha bármelyik pillanatban le akarnának lépni a könyv lapjairól.

Csak egyet tudok érteni a fülszöveg utolsó mondatával: "Kate Bennett debütáló thrillere folyamatosan izgalomban tartja olvasóját, miközben az első betűjétől az utolsóig fokozza a feszültséget."

Szereplők

 
Scarlett

Ted

Mary

Daniel

Kedvenc idézetek

"– Részleteket! – Nincsenek részletek. Találkoztunk a teraszon, bocsánatot kért, és beszélgettünk kicsit. – Félve hadarta az apró hazugságot. Nem mert a másik szemébe nézni, csak a padlót bámulta. Mivel nem kapott választ, mégis felpillantott. Mary a háta mögé bámult, jobbról is, balról is. – Mi a csudát csinálsz? – Az írónő értetlenül figyelte a mozdulatokat. – Á, semmit! Csak nézem, hogy tollas-e a hátam."


"A meglepett barátnő szeme olyan tágra nyílt, mintha még azzal is pletykát akarna hallgatni."

"– Egy gyönyörű szerelmes történet, amit még a kritikusok is dicsértek. Mit akarsz még ennél többet, telhetetlen nőszemély? – Telhetetlen? Majd emlékeztetlek erre, ha még egyszer shoppingolni megyünk, és nem bírsz ellenállni, ha meglátsz egy Jimmy Choo cipőt!"


INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 312
Megjelenés éve: 2016
Műfaj: krimi, pszicho-thriller, thriller, romantikus

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés az Álomgyár Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése