Holly Madison - Lenn, a nyúl üregében

Ez a történet döbbenetes, eddig nem látott mélységekben mutatja be a Playboy-villa bizarr, belső világát és a titkait is annak a férfinak, akinél a villa kulcsa van.

Az oregoni kisvárosból származó Holly Sue Cullent egy huszonegy éves korában meghozott spontán döntés változtatta Holly Madisonná, Hugh Hefner első számú barátnőjévé. De miután beveti magát a nyuszi üregébe, Alice Csodaországához hasonlóan a Playboy-villa kívülről tündérmeseszerűnek tűnő életéről beleértve a leghíresebb sztárokkal rendezett bulikat és a saját négy évig tartó valóságshow-ját is gyorsan kiderül, hogy ez a világ nem más, mint a szigorú szabályok, a manipuláció és az ambiciózus, álnok nyuszilányokkal folytatott csaták színtere. Az élet a hírhedt villában messze nem álom, inkább rémálom. És miután mindent elveszít, nem marad reménye másban, csak az öngyilkosságban.

De ahelyett, hogy eldobná az életét, úgy dönt, hogy inkább a kezébe veszi.

Holly őszintesége megdöbbentő és megindító egyben. Vallomása a villában töltött időről, a drogokról, a szexről, a lelki és testi abúzusról, a hírhedt bulikról a felső tízezer színfalak mögött zajló valódi életéről letaglózó olvasmány.


Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, aki többé-kevésbé figyelemmel követte a több, mint tíz éve, a Viván futó A Playboy-villa lányai című sorozatot. Nekem már akkor Holly volt a kedvencem, aki olyan visszafogott és kedves volt a többi, önmagát szemérmetlenül mutogató lányhoz képest. Akkor úgy gondoltam, Holly őszintén szereti Hefet, de elolvasva ezt a könyvet rájöttem, hogy milyen jó színész is Holly Madison.



Eddig azt hittem, ebbe a műsorba (és a Playboyba) csak üresfejű lányok kerülhetnek be, ezért nagyon meglepődtem azon, hogy Holly milyen értelmesen ír, nagyon szimpatikus lett számomra a könyv olvasása közben. Tetszett a hozzáállása, a gondolatai, a története. Nem kertel, őszintén elmesél mindent, jót és rosszat, akkor is, ha ezzel esetleg önmagát hozza kellemetlen helyzetbe.

Tetszett az egész Alice Csodaországban-vonal, a cím, a borító és a fejezetek elején lévő idézetek, tulajdonképpen a nyuszilány-létet állította hasonlatba Alice történetével. Nagyon megindító, néhol dühítő, néhol elszomorító volt a történet, amit Holly lefestett, az az elképesztő kegyetlen világ, amiben élt. Sokakban felmerül a kérdés, hogy ha ennyire rossz a Playboy-villában élni, akkor miért él ott bárki is? Nos, Holly erre is megadja a választ. ;)

Pontosan azt kaptam ettől a könyvtől, amit vártam: betekintést a Playboy-villába, történeteket a nyuszilányok kapcsolatáról, egy-két mocskos részletet Hugh Hefner szexuális életéről és egy rendkívül inspiráló történetet egy fiatal, erős nőről, aki képes volt küzdeni. Nagyon, de nagyon tetszett.

Kedvenc idézetek

"Ez fontos: egy férfinak tudnia kell, hogy mit akar. Ne vesztegessük az időnket arra, hogy megpróbáljuk meggyőzni. Az soha nem működik."

"Amikor összepakoltam a gardróbsarkom tartalmát, minden egyes dobozra ráírtam a tartalmának a listáját egy filctollal. Egyik este munka után éppen Hef hálószobája és a saját szobám között róttam a köröket. Észrevettem, hogy az egyik dobozon nem csak az én kézírásom szerepel. Az állt rajta Hef jellegzetes betűivel, hogy „Hef szíve”."

"Nekünk, barátnőknek, az volt a dolgunk, hogy látsszunk, nem az, hogy beszéljünk."

"Aranyásók, kurvák, ribancok, ostoba libák… mindennek elmondtak minket, amitől csak tartottam, amikor csatlakoztam ehhez a csapathoz."


INFORMÁCIÓK:
Kiadó: 21. Század
Oldalszám: 414
Eredeti cím: Down the rabbithole
Megjelenés éve: 2015

★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a 21. század kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése