Kuncz S. Erzsébet - Zuhanás

Újra lehet kezdeni 30 év házasság után? Mit éreznél, ha a férjed szennyesét válogatva a kezedbe akadna egy idegen ruhadarab, egy másik nő bugyija? Kuncz S. Erzsébet történetének hőse, Nóra, átélte a pillanatot, amikor rádöbbent, hogy nem ő az egyetlen nő párja életében. Összezuhant… akkor lett vége mindennek. Vagy éppen akkor kezdődött el? A boldognak tűnő házaspár felnevelt két gyereket, megéltek együtt vidám és nehezebb időszakokat, és várták, hogy végre jöjjenek a megérdemelt „unalmas évek”. A sors azonban máshogy hozta, és életüket már külön utakon járják. Nóra megtapasztalta azt, amitől minden feleség retteg: megannyi közösen eltöltött év után lecserélték egy fiatalabbra. Ahogy mások, ő sem hitte, hogy ez vele is megtörténhet: hogy megcsalják és elhagyják. A szörnyű felismerés után azonban megrázta magát, és bár idő kellett hozzá, de úgy döntött, nem rokkan bele, inkább túllép rajta. Megígérte magának, hogy boldog lesz! Kuncz S. Erzsébet története és Nóra elszántsága az újrakezdésre példaként szolgálhat bárkinek.


Először is kezdjük a borítóval: nagyon tetszik. Jó ez a rózsaszín/fehér/fekete kontraszt és az utalás a házasságtörésre a rúzsfolttal.

A történet is nagyon tetszett, Úgy érzem, van benne önéletrajzi ihletés jócskán, és nagyon szórakoztató és tanulságos volt. Nóra karakterének nagyon egyedi stílusa van, sokat nevettem a vicces elszólásain, ugyanakkor sokszor nagyon mély gondolatokat közvetített.

Az is tetszett, hogy végigkövethettük, hogyan alakul Nóra személyisége, és hogyan változik "elnyomott" nőből magabiztos nővé, aki nem szégyelli önmagát. Ez tetszett. Szerintem minden önbizalomhiányos nőnek el kellene olvasni ezt a könyvet, mert nagyon tanulságos.

Azt kicsit sajnáltam, hogy a könyv nyelvezete elég nyers még, nem annyira irodalmi, de tekintve, hogy elsőkönyves szerző, szerintem ez elnézhető. Illetve hogy nem igazán volt cselekménye a könyvnek, inkább filozofikus gondolatokat tartalmazott, de mivel az utolsó lapon úgy olvastam, hogy lesz folytatás, remélem, ez fog változni. :)

INFORMÁCIÓK
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 192
Megjelenés éve: 2015

★★★★★★★★★☆ (9/10)

A bejegyzés az Álomgyár Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése