Hazel Gaynor - Hullámok tengerén

Írország, 1912… 
Egy apró falucska tizennégy szülötte a jobb élet reményében Amerikába indul a Titanic óceánjáró fedélzetén. A tizenhét éves Maggie Murphy számára azonban az utazás keserédes. Bár jövője ismeretlen, új helyen várja, szíve Írországban marad, hátrahagyott kedvesével, Séamusszal. Miután megtörténik a katasztrófa, Maggie egyike annak a kevés harmadosztályú utasnak, akinek sikerül életben maradnia. Egyedül ébredve egy New York-i kórházban, a lány megesküszik, hogy soha nem beszél a rettegéssel és pánikkal teli, végzetes éjszakáról.

Chicago, 1982… 
Az édesapja halála után céltalanul sodródó Grace Butler nem tudja eldönteni, mihez kezdjen. Mikor a dédnagymamája, Maggie megosztja vele szinte egész életében őrzött, fájdalmas emlékét a Titanicról, a felismerés új irányt ad Grace-nek – és végül mindketten rálelhetnek azokra, akiket rég elveszettnek hittek. A megtörtént események által ihletett regény szívbemarkolóan elegyíti a valóságot a kitalációval, hogy feltárja, milyen hatással volt a Titanic tragédiája nemcsak a túlélők, hanem leszármazottaik sorsára is.


A Titanic az egyik olyan film számomra, amit bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségben meg tudok nézni, és mindig sírok rajta. Ebből adódóan nagyon érdekel a fikción kívül a valós történet is, és minden ezzel kapcsolatos történet, így nem volt kérdés, hogy Hazel Gaynor könyvét el fogom olvasni.

Ami elsőnek megfogott, az a borító, és a szépséges hullámmotívumok, amiket a digitális kép annyira nem ad vissza, de élőben lélegzetelállító. Aztán jött a tartalom...

Nagyon tetszett!! Tetszett a szereplők jelleme, a téma ábrázolása és a két idősík is, ahogy összefonódott a szereplők jelene és múltja. 

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az Alexandra kiadó fantasztikus családregényeit (Titkok örvénye, Árvák vonata, Szárnyak nélkül szabadon, stb. :)) mert nagyon megéri elolvasni.

Szereplők

Maggie

Séamus

Kedvenc idézetek

"Azt hiszem, szó szerint meghasadt a szívem, és talán soha nem is forr össze."

"Élj reménnyel teli életet. Ne pazarold az életed megbánásra."

"Nagyon meg kellene becsülnünk az életet, és minden tőlünk telhetőt meg kellene tennünk, hogy elérjük a boldogságot."

"Valaki azt mondta, több, mint kétezer ember van ezen a hajón, és én le merném fogadni, hogy ennyi lélek között legalább annyi szomorút lehetne találni, mint boldogot."


INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Alexandra
Oldalszám: 328
Megjelenés éve: 2015
Eredeti cím: The girl who came home

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés az Alexandra Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése