A. O. Esther - A Mennyország Kulcsa (Összetört Glóriák #4)

Míg az angyalok a Pokolban időztek, a földön húsz év telt el. Viking harcosok térhódításait rettegik halandók és halhatatlanok. A visszamaradt Sötét Angyalok kegyetlen, hataloméhes zsarnokokká váltak, velük kíván szövetkezni Gabriel képében Arshamon, akit testvérei és Sharanfer új testben követnek.

Hőseink a már felnőtt Joshua városának vendégei, ám nincs idő az ünneplésre, mert az Életfa felett megjelenik Vidfornir, az aranysas, aki az óriások eljöttét, s ezzel a világ pusztulását jelzi.

Csak egy módon lehet elkerülni a véget. Le kell győzni a mágikus erővel bíró aranyszarvasokat, mert csak az agancsukból készített varázspor tudja elpusztítani az óriásokat. Ám mindehhez a titokzatos, de annál zsugoribb törpéktől kell segítséget kérniük. Cserébe azok kristálykoponyákat követelnek, melyeknek megszerzése szinte lehetetlen… A csapat mégis elindul szent célja felé, ám máris Moro lidérceibe ütköznek. A túlerő reménytelen, hacsak az angyalok szövetségre nem lépnek a barbár vikingekkel…

De vajon Elijahé lesz-e végre Sophiel? Netán a viking vezér vagy Arshamon szerzi meg őt magának? Megmenthető-e még Gabriel lelke? Megesik-e Ariel szíve az iránta rajongó, nővé serdült Machielen? És vigaszra lel-e a hitevesztett Joshua?

A válaszért ezúttal is varázslatos helyszínekre kell repülnöd, kedves Olvasóm, de vigyázz! A mélyben rejlő kincs ragyogása, a hatalom íze és a szerelem mámora téged is megrészegíthet!

~
Még, még! Valahogy úgy érzem, hogy Elijah és Sophiel, valamint kedvenc angyalaink történetét több ezer oldalon keresztül tudnám olvasni, annyira elvarázsol és magával ragad ez a világ. Most pedig elolvastam a sorozat negyedik kötetét, és a folytatásra várni kell, ami az őrületbe kerget, mert egyszerűen imádom ezt a sorozatot. :)

A Mennyország kulcsa az eddigi kedvenc kötetem a sorozatból. Hogy miért is?
  • Ebben a részben teljesedik be Sophiel és Elijah szerelme a leginkább, sok-sok romantikus jelenet és gyönyörű szerelmi vallomás. Erre vártunk! :)
  • Bardo ebben a részben a legviccesebb. Egyébként ő a kedvenc férfi karakterem, mert egyszerűen tökéletes: jóképű, izmos, kedves és védelmező, mindezek mellett a legpoénosabb szereplő a sorozatban. A beszólásain néha hangosan nevettem, ami kicsit kellemetlen volt például a buszon.. :D
  • Az egykori ellenségek, vagyis a frissen alászállt és Sötét angyalok újra egymásra találtak a sok közös kaland és viszontagság hatására, aminek nagyon örültem.
  • Új helyszínek, új emberek, új emlékek a múltból, amik megmagyaráznak sok mindent.
A szereplőket mind nagyon megkedveltem, és örülök neki, hogy az Összetört Glóriákban nincs helye felesleges vérontásnak, mint sok könyvsorozatban, ahol sok főhős meghal, hogy érdekesebb legyen a történet. A sorozat minden egyes részével újabb és újabb információkat tudunk meg mindenkiről, és ez nagyon érdekes. Látszik, hogy az írónő rendkívül nagy figyelmet fordít a könyv megírására, hogy ilyen részletességgel dolgozta ki minden egyes szereplő személyiségét és élettörténetét, emlékeit. Érdekes, de ebben a részben kezdtem megkedvelni Sahranfert, bár nem tudom, hogy tényleg jó útra tér-e, vagy csak taktikázik...ez majd kiderül. És lett egy új kedvenc szereplőm is, Fenrir. Annyira megkedveltem, remélem, hogy még viszontlátjuk. :)

Az angyalok kalandozásai közben több népcsoportot is megismerhetünk, például a törpéket és a vikingeket. Érdekes, hogy mindkét csoportnak milyen más szokásai vannak, amiket az átlagemberek nem érthetnek meg. Tetszik, hogy a fikció mellett az írónő beleszőtt egy kis valóságot is, valós történelmi személyek nevét és helyszíneket.

Ajánlom mindenkinek, aki oda van a kalandokért és a letehetetlen, izgalmas olvasmányokért, én ugyanis két nap alatt olvastam el.. :) 
A sorozat ötödik része, a Kristályfény minden bizonnyal 2014. őszén érkezik, de én már tűkön ülök!! :)

Egy másik jó hír, hogy az írónő új könyve, a Gombnyomásra 2014. május 16-án jelenik meg, és az írónő holnapján, az alábbi linken: x előrendelhető! :)


«««««««««« (10/10)
___________________
Kiadó: Decens Magazin Média Kft.
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 562

A bejegyzés A. O. Esther jóvoltából jöhetett létre.

1 megjegyzés:

  1. Heló valaki el tudja küldeni nekem A. O. Esther összetört trilogiak összes részét pdf formátumban? Előre is nagyon szépen köszönöm ide: naramaci277@gmail.com

    VálaszTörlés