Suzanne Collins: Futótűz (Az éhezők viadala #2)

A Kapitólium dühös. 
A Kapitólium bosszúra éhes. 
A Kapitólium vért akar látni. 
És az igazi harc csak most kezdődik.

Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és a családjaik megmenekültek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt. 
A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre, és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.


Ha lehet, ez a rész még jobban tetszett, mint az első, pedig nálam ez ritka. Általában a második kötetek okoznak csalódást. De itt már mindenkit jobban megismertünk, minden szereplő sokat alakult és fejlődött. A szerelmi háromszögtől a falat kapartam, de kárpótolt érte az a sok izgalom, ami ért a regény során. Tetszett, hogy ismét egy viadalt láthattunk, de sokkal másabb köntösben. Az új szereplőket egytől egyig imádtam, Mags és Joanna lettek a kedvenceim. A végkifejlet itt is iszonyatosan ütős lett, erre az eshetőségre egyáltalán nem számítottam.

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése