MINIKRITIKA | Suzanne Collins: A kiválasztott (Az éhezők viadala #3)

Bár minden ellene szólt, Katniss Everdeennek kétszer is sikerült élve kikerülnie az Éhezők Viadalából. Túlélt minden megpróbáltatást, de még mindig nincs biztonságban. Mert a Kapitólium bűnbakot keres a lázadás miatt. Snow elnök pedig egyértelművé tette: a Kapitólium haragja elől senki sem menekülhet. Sem Katniss családja, sem a barátai, sem pedig a 12. Körzet lakói. 
De közeledik a végső forradalom ideje. Amikor a nép végre szembeszáll a zsarnoksággal. És ebben a forradalomban Katnissnek döntő szerepe lesz. Az ő bátorságától, kitartásától és eltökéltségétől függ Panem jövője. Mert ő a kiválasztott. De maradt-e elég ereje hozzá, hogy megvívja az utolsó, mindent eldöntő harcot?

Suzanne Collins trilógiája az utóbbi évek legnagyobb nemzetközi könyvsikere, amely hónapokon át vezette az eladási listákat a világ számos országában. 2012 márciusában pedig a mozikba kerül Az Éhezők Viadala filmváltozata, Jennifer Lawrence-szel a főszerepben.


Nekem ez a rész is nagyon tetszett, itt már kevesebb szerelmes szenvedés volt hála az égnek, és több akció. Több szövődő barátság, több gyász, több fájdalom, több küzdelem. Ez a kötet kicsit másabb volt, mint az előzőek, itt már nem a viadalok, hanem a csapatszellem és a végső, hatalom elleni harc állt a középpontban. A végkifejletnek kifejezetten örülök, mindig is ennek a shipnek szurkoltam.

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése