Suzanne Collins: Az éhezők viadala (Az éhezők viadala #1)

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. 
A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal – számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Suzanne Collins regénye megjelenése óta hatalmas siker szerte a világon. Az izgalmakban és érzelmekben bővelkedő regényből hamarosan mozifilm is készül.


Az Éhezők viadala volt az első disztópiás regény, amit valaha olvastam, és a második könyvsorozat az olvasói pályafutásomban, így gyönyörű emlékek fűznek hozzá. Ez volt az a könyv, ami átlökdösött azon a bizonyos határon, hogy szépen lassan, de biztosan olvasóvá, olvasásfüggővé váljak. Azóta elolvastam többször is, angolul és magyarul, a filmet láttam kismilliószor, és még mindig imádom.

Sokan mondják, hogy a Battle Royale utánzata, de én nem érzem így, ha így is van, szerintem Suzanne Collins akkor is maradandót alkotott. Tetszik a világ, amit felépített, abszolút elképzelhetőnek tartom a jövőben, hogy bekövetkezzenek a könyv eseményei, főleg a mai világ Amerikájában, a mai elnökség idején. Tetszett, hogy milyen jól kitalálta az írónő a viadal felépítését, a szabályokat, apró részleteket, nagyon jól kidolgozott mindent. A szereplők is közel kerültek hozzám, főleg Peeta, Haymitch és Katniss. Tetszett, hogy burkoltan a mai világ problémáit is megjelenítette a könyvben, és tetszett a végkifejlet is, ami még több bonyodalmat okoz a későbbiekben.

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése