MINIKRITIKA | Victoria Stilwell: A póráz két végén

„A ​kiképzés nem arról szól, hogy rákényszerítsük akaratunkat a kutyánkra. Sokkal inkább arról, hogy megteremtsük neki mindazokat a feltételeket, amelyek segítségével boldogulhat a mi világunkban.” A televíziós sorozatának köszönhetően is népszerű Victoria Stilwell a világon az egyik legismertebb és -elismertebb kutyák kiképzésével foglalkozó szakember. Könyvében a kutyakiképzőként, kutyamenhelyi tanácsadóként hosszú évek során szerzett tapasztalatait foglalja össze: meglepően egyszerű és hatékony megoldásokat nyújt a gazdák mindennapos kérdéseire, de a gyakran reménytelennek látszó helyzetekre is. 
A szerző a szobatisztaságra neveléstől, a kutyák számára megfelelő étrenden át a játékokig áttekinti a kutyanevelés legfontosabb kérdéseit. Segít eligazodni abban, hogyan értsük meg kutyánkat, hogyan értessük meg magunkat vele és hogyan szabjuk meg számára a határokat úgy, hogy az a mi életünket és kutyánkét is megkönnyítse. – Hogyan gondolkodjunk kutya módra? – Hogyan taníthatjuk meg kutyánkat a mi világunkban élni? – Hogyan és miért legyünk mi a nagykutyák? – Hogyan képezzük saját magunk kutyánkat? Victoria kipróbált és jól bevált tippeket ad mindazokra a problémákra, amelyekkel a legtöbb kutyatartó időről időre szembetalálja magát. A bosszantó cipőrágcsálástólól az állandó ugatáson át az emberekre való felugrálásig számos olyan kérdést érint, amelyek gyakran hosszú ideig megkeserítik a gazdák és kutyák életét, pedig viszonylag egyszerűen meg lehet oldani őket. Victoria világos, egyszerű módszereit minden kutyatartó könnyedén elsajátíthatja!



Nagyon hasznosnak éreztem ezt a könyvet, sok új dolgot tanultam belőle, és tetszettek az érdekes információk, képek is a könyvben.

★★★★★★★★★★ (10/10)