John Hughes: Reszkessetek, betörők!




A nyolcéves Kevin McCallister azt kívánja, bárcsak eltűnne a családja. Sosem gondolta volna, hogy a kívánsága valóra válik! Az ismert és szeretett film képeskönyv adaptációja az egész családnak szól. Kevin története mindenkit elragad: hogyan birkózik meg a két gazfickóval, akik be akarnak törni a házba, és visszatér-e a családja karácsonyra?



A Reszkessetek, betörők! nálam az a film, amit minden, de minden egyes karácsonykor meg kell nézni. Kívülről fújom, mikor mi történik, de akkor is megnézem, és akkor is úgy nevetek a poénokon, mint ha elsőként látnám. Szóval mikor megláttam, hogy ebből könyv készül, úgy voltam vele, hogy na ide vele azonnal.

A könyv kívülről is nagyon igényes, szép nagy képeskönyv, jól elosztott, nem túl sok szöveggel és viccesebbnél viccesebb rajzokkal. Nekem nagyon bejön az illusztrátor stílusa, meg kell zabálni a szereplőket.

Tetszett, hogy nem túl hosszú, karácsonyra hangolódós esti mesének tökéletes hosszúságú. Hűen követi a film cselekményét, de azért jócskán le van rövidítve, hogy az aprónép számára is fogyasztható legyen. Biztos megvenném a gyermekemnek, ha lenne. :)


Néhány kedvcsináló kép a könyvből






INFORMÁCIÓK
Kiadó: Naphegy
Oldalszám: 40
Formátum: Keménytáblás

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Naphegy Kiadó jóvoltából jöhetett létre

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése