Charles Gilman: Törtető kártevők (Titkok a Lovecarft suliból #3)


Senkit ne tévesszen meg barátságos mosolya, sima modora vagy fényesre suvickolt almája! Howard Mergler a diákelnök álcája alatt egy visszataszító rovarszörny, aki csótányok, bolhák, darazsak, legyek és tetvek sokaságát zúdítja a Lovecraft Általános Iskola folyosóira. A tizenkét éves Robert Arthur az egyetlen, aki meg tudja állítani, de ehhez szüksége van a legjobb barátaira: a jól ismert iskolai zaklatóra, egy szellemlányra és egy különlegesen bátor kétfejű patkányra. Szerzőről: A Titkok a Lovecraft suliból sorozat írója, Charles Gilman igazi neve Jason Rekulak, aki szerkesztő, és Philadelphiában él.



Húú, hát ezt a könyvet entomofóbiásoknak nem ajánlanám, mert még engem is rendesen rázott a hideg tőle, pedig csak átlagos mértékben rettegek a különböző rovaroktól. Nagyon érzékletes volt ez az egész "mindenfelé rovarok másznak" dolog, abszolút bele tudtam élni magam és tényleg olvasás közben is olyan érzésem volt, mintha a karomon, a hátamon, az arcomon, a hajamon különböző bogarak osonnának. Szóval tök jól leírta ezt a részt Gilman.

A cselekmény is izgalmas volt, tetszettek a konfliktusok, a szereplők reakciói a különböző eseményekre, és a végén a csattanó pedig nagyon nagy volt, kíváncsi vagyok, ebből hogy kászálódik ki a Robert-Karina-Glenn-Tök-Mag ötösfogat. Imádom őket, és sajnálom, hogy a következő résszel vége a szériának, pedig én még szívesen olvasnám a történeteiket.

Szereplők


Kedvenc idézet

Mr. Loomis volt Robert kedvenc tanára a Lovecraft Általános Iskolában, bár azt beszélték róla, hogy egy kicsit lökött. A hét minden napján pasztellszínű mellényt viselt, és folyton az olvasás gyönyörűségéről és a nagyszerű könyvekről áradozott.

INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Ventus Libro
Oldalszám: 170
Megjelenés éve: 2016
Eredeti cím: Teacher's Pest

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Kossuth Kiadói csoport jóvoltából jöhetett létre. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése