Julianna Baggott - Fuse (Tiszták #2)
After a young Wretch is abducted by the Dome and „cleansed” of her fusings and imperfections, she is only able to repeat the Dome's latest message: „We want our son returned. This girl is proof that we can save you all. If you ignore our plea, we will kill our hostages one at a time.” Willux will go to any lengths to get his son Partridge back, including murder.

Partridge sacrifices himself and returns, in the hope of taking over the Dome from within, only to uncover more of his father's chilling, dark secrets. Outside the Dome, Pressia, Bradwell, and El Capitan are decoding the secrets from the past—tucked away in one of the Black Boxes—to uncover the truth that might set the wretches free of their fusings forever.Nagyon nagy szívfájdalom volt nekem, hogy az Egmont becsődölt/kivonult a piacról/eltűnt, és abbamaradt ezen csodás sorozat kiadása, de úgy döntöttem, hogy nem nyugszom addig, amíg nem kaparintom meg a folytatást, mert a Tiszták az egyik kedvenc könyvem lett. És így történt, hogy szembetaláltam magam a Better World Books nevű weboldallal, ahol az amúgy 36 dollárba kerülő Fuse-t potom pénzért sikerült megvennem. (Erről a weboldalról egyébként volt egy bejegyzés az újjáélesztett On My Mind rovat keretein belül.)

"Ash and water, ash and water makes the perfect stone. 
I'll stand right here and wait forever 'til I've turned to stone."

Miután megérkezett a könyv, gyorsan újraolvastam a Tisztákat, hogy emlékezzek minden részletre, és egy kicsit aggódtam: ilyen erős kezdéssel fel tudja venni a versenyt a következő kötet? Sok sorozat elbukott már ebben... (Matched, Lenyűgöző teremtmények, Beavatott, csak hogy egy párat említsek). De szerencsére a Fuse felvette a versenyt a Tisztákkal, és tarolt. Egyszerűen fantasztikus volt.

Ebben a kötetben is egy fejezet egy szereplő szemszögéből íródott, aminek nagyon örültem.

Nagyon sok izgalmas esemény történt ebben a kötetben, amikre egyáltalán nem is gondoltam volna, és az írónő nagyon ügyesen szőtte a szálakat, mert egyszerűen letehetetlen volt ez a történet.

Remekül mutatja be, hogyan hazudnak és manipulálnak az emberek más embereket, hogy mennyi minden elromlott a világban, és annyira gyönyörűen fogalmaz meg mindent, hogy kicsit örülök is, hogy angolul vagyok "kénytelen" folytatni a sorozatot.

"She rises every day to the top of the sky, 
Brushing over the holy mound with the tip of a wing. 
I'd tell you this but my voice is shy 
Because your beauty is, too, a sacred thing."

Rettentő kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatásban, és nagyon remélem, hogy egyszer kézbe vehetem.


Kedvenc idézetek

"There are always rumors, and there are always secrets. And secrets within secrets. They protect us. The truth can be manipulated. But we live within a secret within a secret within a secret. That's why we can make anything happen, Partridge. Anything at all."

"We have to fully understand the past of we're doomed to repeat it."

"„A friend of the family, Art Walrond, talked my parents into giving me a dog. He told them that an only child needs a dog. I named the dog Art Walrond.” 
„Weird name for a dog.” 
„I was a weird kid.” 
„But when Art Walrond, friend of the family, and Art Walrond, family dog, were both in the room at the same time, you said, 'Sit down, Art Walrond,' which one would sit?”"

"We're wretches but we're still capable of this – songs rising up inside us. She'd like the people of the Dome to know this. We're vicious, yes, but also capable of shocking tenderness, kindness, beauty. We're human, flawed, but still good, right?"

Szereplők

Partridge

Pressia

Bradwell

Iralene

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése