Alex Marwood - A sátán lányai






Húsz évvel ezelőtt egy forró nyári reggelen három kislány végzetes játékba kezdett. A nap végére csak ketten voltak életben közülük. A két gyilkos. Kirsty Lindsay sikeres oknyomozó-újságíróként egy sorozatgyilkos nyomába ered, és a nyomok különös módon saját hétpecsétes titokként őrzött múltjába vezetnek. Kirsty és Amber, az egykori két kislány immár családosan, új identitással, távol mindattól, amit egykor együtt átéltek új életet kezdtek, ám amikor találkoznak, a múlt sötét árnya ismét föléjük tornyosul. El lehet hallgattatni az egyre hangosabban üvöltő belső hangot? Meddig lehet tagadni a szörnyű bűnt? És ki a felelős a tragédiáért egyáltalán?

"Sötét és veszélyes utazásra hív, letehetetlen."
Jojo Moyes
"Mesterien végzetes."
Stephen King

Mindig is vágytam egy olyan krimire, amitől borzongok, ami halálra ijeszt és amit alig bírok letenni. Olyanra, aminél az oldalak csak úgy repülnek és soha nem tudhatod, hogy mit találsz a következő oldalon. És örömmel jelenthetem, hogy Alex Marwood könyve pontosan ilyen volt. Nem hiába ajánlotta két neves szerző, Jojo Moyes és Stephen King.

Girl and her doll

A szereplőket, Kirstyt és Ambert megkedveltem, és tetszett, hogy hogy bontakoznak ki az események. A végén a csattanó nem ütött akkorát, mint vártam, viszont nagyon élveztem végig a könyvet.

Szereplők

 
Kirsty

 
Amber


Kedvenc idézetek

"Ezért jöttem vissza ide. A szép emlékek miatt. Hogy megtaláljam az elveszett boldogságot. És mit találok helyette? Az utcán járva be sem merek nézni a kapualjakba, nehogy meglássak egy lotyót a falnak préselve, vállig felhúzott térdekkel, miközben a kanja lábszárára eresztett farmerjában ütemesen végzi az aktust a combjai között."

"Manapság így megy az ismerkedés. Már egy italra sem kell meghívnod a lányt, akit kiszúrtál magadnak. Elég, ha tüzet adsz neki, és már viheted is."

"Heteken át minden áldott nap leközölték a fotómat. A hírekben, a lapokban, mindenhol. Tuti, hogy ezért csinálnak rólunk minden évben képeket a suliban is. Nem a családunknak. Csak azért, hogy később legyen mit eladni a sajtónak. Hogy legyen képanyaguk is a szívszaggató címeikhez. AZ EGÉSZ VILÁG EGY EMBERKÉNT IMÁDKOZIK. EGY FÖLDRE SZÁLLT ANGYAL. ADD, HOGY VISSZAKAPJUK ŐT. Az én esetemben pedig valami ilyesmi: SÁTÁN ANGYALBŐRBEN."


★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés az Athenaeum Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

Rendeld meg 20% kedvezménnyel, ingyenes WEBOX vagy bolti átvétellel a Líra Webáruházából! :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése