B. B. Vayk - A vízgömb (A fekete láng ura #1)



Abban a korban, amikor a Természet Fenséges Erői – a Nap, a Szélkirály, az Éjszaka vagy akár a Felhőkirálynő – még felbukkannak a föld felszínén, fellángol az ősi háború Tűz és Víz között. Tűz, mind között a leggonoszabb Természeti Erő, elrabolja Víz legféltettebb kincsét. Ezzel a felhők birodalma elveszíti a vízfakasztás képességét: felborul a Természeti Erők ősi egyensúlya, és pusztító szárazságra ítéltetik az emberek világa. Mindeközben Robert Ground, egy fiatal halandó békésen éli unalmas mindennapjait egy egyszerű faluban. Aztán egy napon minden megváltozik: Tűz az ő életét is feldúlja, és elvesz tőle mindent. A fiú útra kel, hogy megtudja, miért. Társául szegődik egy gyönyörű lány, akiről Robert nem is sejti, hogy valójában a legkegyetlenebb tűzfajzat, aki kegyvesztetté vált uránál, és sötét küldetést vállalt, hogy bizalmát visszanyerje. Vándorlásuk során rejtélyes lények kísérik el őket, akikkel együtt bejárják a Természeti Erők világának legfényesebb és legsötétebb vidékeit. És miközben kirobban a fekete láng pusztító háborúja, Robert nem csupán a legfőbb gonosszal találja magát szemben, de megismeri múltjának hihetetlen titkát is.







Hú, ez nagyon durva volt!! Még teljesen a hatása alatt vagyok, egyszerűen nem tudok szóhoz jutni. Vayk egy olyan világot teremtett, amibe nagyon remélem, hogy több kötet erejéig még visszatérünk, mert egyszerűen nem. tudtam. letenni.

Kezdjük először is a borítóval, ami nekem nagyon elnyerte a tetszésemet. Egy ilyen szép, igényes borítójú könyvet élmény kézbe venni, nem hogy olvasni. Bár a könyv egyáltalán nem az én stílusom, mégis teljesen el tudtam veszni a történetben, faltam minden sorát.






Robertet nagyon megkedveltem, kicsit a népmesék szegény legényére emlékeztetett, aki elindul szerencsét próbálni. A könyv minden egyes szereplője egytől-egyig a szívemhez nőtt, nagyon érdekesnek találtam, hogy az írónő kiszakadt teljes mértékben a valóságból és egy egyedülálló "mesét" alkotott. Ajánlom mindenkinek! :)




A könyvhöz készült egy trailer is:





★★★★★★★★★★ (10/10)


A bejegyzés B. B. Vayk jóvoltából jöhetett létre.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése