C. S. Lewis - A hajnalvándor útja (Narnia Krónikái #5)



Narnia birodalmának titokzatos történetét hét kötetben mondja el a világhírű angol szerző, C. S. Lewis, ezek közül az elsőt, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrénycíműt vitte filmre a Walt Disney Pictures és a Walden Media.

A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű.

Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. Kiadónk sorozatban jelenteti meg a rajzokkal illusztrált hét kötetet. Sorozat ez, melyben minden mű önmagában is teljes egész, önállóan is lenyűgöző olvasmány. Tarts velünk az ismeretlenbe!

A NARNIA KRÓNIKÁINAK ÖTÖDIK KÖTETE:
Narnia… ahol a sárkány felébred mély álmából… ahol a csillagok a földön járnak… ahol bármi megtörténhet. A királyt és váratlan útitársait ismeretlen tájak s vizek felé viszi a végzetük. Egyre távolabbra sodródnak az idegen tengereken. Hamarosan rádöbbennek, küldetésük nehezebb, mint gondolták, s a világ vége csupán kezdete valaminek.

Be kell vallanom, hogy számomra egy kicsit csalódás volt ez a kötet. Szerintem bőven elég lett volna a Caspian herceggel lezárni a sorozatot. Annak idején pont, hogy a narniai helyszín miatt szerettem bele a történetbe, de ez a sok, különálló történet inkább tűnik spin-offnak, mint letehetetlen folytatásnak.



Pozitívumnak tekinthető viszont, hogy rengeteg kaland van benne: talán az összes kötetben egybe véve nincs ennyi kaland, mint a Hajnalvándor útjában. Kicsit lezárásnak tekintem ezt a kötetet, mert bár még hátravan két könyv a sorozatból, már mind a négy kis felség túl idős ahhoz, hogy visszamenjen Narniába, és hát így... furcsa lesz minden. Remélem, hogy a következő kötetek minden kérdésemre választ adnak. :)

A könyvből készült filmadaptáció is, amit én még nem láttam, de biztos érdekes. :)


Szereplők


Caspian herceg


Edmund Pevensie


Lucy Pevensie


Aslan

Kedvenc idézetek

"Hol az ég a vízzel összeér
Hol a tenger édes, mint a méz
Jól jegyezd meg, Cincz Vitéz
Ott vár mindaz, mit hőn remélsz
A napkelet peremén"

"Volt egyszer egy fiú, akit Eustace Clarence Scrubbnak hívtak, de meg is érdemelte, hogy így hívják."

"Aztán arca felragyogott, egy pillanatra (persze ő nem tudott róla) csaknem annyira szép lett, mint a másik Lucy a képen, kitárt karral, örömében felsikoltva előrerohant. Az ajtóban ugyanis maga Aslan állt, az oroszlán, minden királyok leghatalmasabbika. Ott volt teljes valójában, élőn, melegen, s engedte, hogy Lucy megcsókolja, ragyogó sörényébe burkolózzon. A testéből áradó mély, földrengésszerű hangot hallva Lucy megkockáztatta: talán dorombol."



★★★★★★★★☆☆ (8/10)


A bejegyzés a Harmat Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

Kapcsolódó linkek:

1 megjegyzés:

  1. Nekem egyébként ez az egyik kedvenc részem a sorozatból, nem tudnám megmondani, miért.:)

    VálaszTörlés