Nagy összeesküvéses booktag

Képtalálat a következőre: „conspiracy theory gif tumblr”
Dorka blogján találtam rá erre a booktag-re, és egyből éreztem, hogy meg kell csinálnom, mert imádom az összeesküvés-elméleteket, ha egyet elkezdek olvasni képes vagyok órákig leragadni és hajnal 3-kor felpillantani a képernyőről, hogy mégis hova szaladt el az idő. :) Én nem tagelek senkit, töltse ki mindenki, aki szeretné. :)

A válaszok a kérdések természetéből adódóan spoileresek lehetnek.


Képtalálat a következőre: „reptile conspiracy gif tumblr”

Gyíkember- Nevezz meg egy szereplőt, aki tökéletesen álcázza magát, a háttérből irányít mindent, hogy valóra váltsa gonosz terveit, társai, csatlósai beszivárognak gyanútlan társadalmunk szöveteibe…


Erik (Mészáros Dorka: Én vagy senki)

Képtalálat a következőre: „yeti gif tumblr”

A Jeti – félelmetes emberevő óriás, vagy ölelgetnivaló nagy mamlasz? Micsoda kettősség, mekkora lábak! Válassz egy szereplőt, akit nagyon nehéz elsőre megítélni!


Nyelle (Cynthia Hand: What if)

Képtalálat a következőre: „kennedy murder gif tumblr”

A Kennedy-gyilkosság – egy „magányos merénylő” volt? Ugyan! Hatalmasságok, riválisok, titkos szervezetek vagy maguk a gyíkemberek álltak a gyilkosság mögött. Ezt minden elmélethívő jól tudja. Eszedbe jut egy gyilkosság bármelyik általad olvasott könyvből, aminek homályosak a részletei, amiben érzed, hogy valakik bizony el akarják tusolni az igazságot?


Peter Clines: 14

Képtalálat a következőre: „chemtrail gif tumblr”

Chemtrail – egészen biztos, hogy mérgeznek bennünket! Ki hiszi, hogy a repülők kondenzcsíkot húznak? Régen akkor mé’ nem voltak ilyen nagyok? Na, ugye! Gyanús ez. Eszedbe jut róla egy könyv, amiben tapintható a gyanú? Végig ott lappang a lapok és szereplők között…


David Levithan: Every you, every me

Képtalálat a következőre: „pyramid gif tumblr”

A piramisok – évezredek óta szilárdan állnak a „lábaikon”. Kik építették? És milyen céllal? ŐK voltak? Egy ősi civilizáció? Bárhogy is legyen, hatalmasságuk máig magával ragadó. Mint egy igazi regényklasszikusé! Nevezz meg egy örökbecsű művet, ami örökké ragyogni fog!


F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby

Képtalálat a következőre: „elvis gif tumblr”

Elvis él – hát persze, hogy él! Ez kérdés volt? Azon a szigeten tengődik a király, ahol 2Pac, meg Jim Morrison. Egy nap majd visszatér, hogy a toplista élére vágjon! Kérek egy szereplőt, aki visszajött a halálból (esetleg fél pontért nagyon közel került hozzá, de megúszta)!


David (Melissa Landers: Összefonódva)

Képtalálat a következőre: „tesla gif tumblr”

Tesla az időutazó – mindenki tudja, mennyire zseniális tudós volt az öreg Nikola, de ezzel mi nem elégszünk meg. Legendák lengik körül a személyét, teleportált, időutazott, energiát állított elő a semmiből. Mennyi csodás képesség! Az összes könyvekben található varázslatos vagy szuper-képesség közül, te melyiket választanád?


Szívesen lennék boszorkány, mint Hermione.

Képtalálat a következőre: „crop circle gif tumblr”

Gabonakörök – vajon ŐK csinálták, vagy a szomszéd Pistike szórakozott már megint a hatodik feles után? Átvert volna minket az istenadta? Vagy ŐK járatják velünk a bolondját? Bárhogy is, át vagyunk ejtve… Kéretik egy könyv, ami alaposan átvert valami csattanóval/váratlan húzással:


Jodi Picoult: Vezeklés

Képtalálat a következőre: „nazi gold gif tumblr”

A nácik aranya, titkos fegyverei, kristálykoponyák – csúnya német fickók voltak ezek, és még titokzatos tárgyakat is gyűjtöttek, kísérleteztek, velük cimboráltak? Brr… ennyi titok említése kapcsán eszedbe jut a kedvenc titkos tárgyad az olvasott könyvekből?


Nincs ilyen. :)

Képtalálat a következőre: „bermuda triangle gif tumblr”

Bermuda-háromszög – ott volt Atlantisz? ŐK kísérleteznek arrafelé? Vagy csak a NASA járatja velünk a bolondját? Tény, sok hajó/repülő eltűnt ott… mondj egy könyvet zárásképpen, amiért nem fájt volna a szíved, ha eltűnik ezekkel együtt:


Lakatos Levente: A tiltás gyönyöre