Papp Dóra: Tükörlelkek 2. (Tükörlelkek #2)

Orsi és Kriszti nem is lehetnének távolabb egymástól. Fekete Orsolya ezúttal olyan helyzetbe sodorta magát, amiből csak segítséggel tud kimászni: muszáj lazítania a falakon, amikkel körbevette magát, különben teljesen egyedül marad. Eszter az egyetlen támasza, de legjobb barátnőjét túlságosan lefoglalja a szerelem. Orsinak helyre kell hoznia a viszonyát Olivérrel és Paullal, ráadásul az édesanyjával is egyre furcsábban alakul a kapcsolata. És persze ott van Zsolt meg Rágógumi is, akik változatlanul szúrják a szemét… Péterfi Krisztina felhőtlenül boldog a budapesti kirándulás után, ám rá kell jönnie, hogy egyre kevesebb ideje jut a szerelemre, Vikire, és a táncra is. A felvételi miatt hatalmas rajta a nyomás, nem találja a helyes irányt a jövőjéhez vezető úton. Mindennek a tetejébe ott van Tragédia, aki ellenségként tekint rá, hiába szeretne Kriszti ezen változtatni. Pedig eljön az idő, amikor kénytelenek lesznek szóba állni egymással…A Tükörlelkek 2. megjelenése talán az év egyik legjobban várt megjelenése volt számomra, miután az első rész tavaly nyáron teljesen elvarázsolt. Ilyenkor az ember mindig nagy elvárásokkal indul neki a dolgoknak, hiszen nehéz ugyanazt a szintet hozni, vagy éppen emelni a szinten egy fantasztikus regény folytatásában. Sokan belebuktak már, de Dóra regénye könnyedén vette az akadályt és át is ugrotta.

Be kell vallanom, borzalmas a memóriám, sokszor nehezemre esik hónapokkal ezelőtti könyvek cselekményeire visszaemlékezni, de az első 2 fejezet után minden összeállt a fejemben, nagyon örülök, hogy az írónő itt-ott elejtett visszaemlékezésekkel elősegítette a történetbe való belerázódást.

Tetszett, hogy mind a fő-, mind a mellékszereplők személyiségfejlődésen mentek át, Orsi is kicsit elviselhetőbb lett, és Kriszti sem volt olyan idegesítően tökéletes. Mindkettőjük szála tetszett, de leginkább az tetszett, hogy a két szál végre jobban összefonódott.

Még mindig imádtam azt a tömény zenét, ami átszőtte a könyvet, látszik, hogy Dóra beletette a saját személyiségét és mivel a zene sokunk életében fontos szerepet játszik, ezért ezzel a szállal mindenkit megérintett kicsit.

Nagyon remélem, hogy lesz folytatás, mert nagyon megszerettem Krisztit és Orsit, és szívesen olvasnék még róluk.

SzereplőkKedvenc idézetek

Vissza akarok menni a kis kuckómba, zenét akarok hallgatni, és Pilóta kekszet tömni magamba.

Anyám, ebben mazsola is van! Azt hittem, hogy szeretsz!

Hoppá, Fekete Orsolya és a pozitív hozzáállás! Várj, várj, hol egy toll? Papír, ceruza, hadd írjam le a pontos dátumot.

INFORMÁCIÓK
Kiadó: Ciceró
Megjelenés: 2016
Oldalszám: 496
Előző rész: Tükörlelkek

★★★★★★★ (10/10)


A bejegyzés a Ciceró Kiadó jóvoltából jöhetett létre 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése