NemKönyv

Ne olvasd, csináld! 86 dolog, amit mindig meg szerettél volna tenni egy könyvvel, de mindig megtiltották. „Ne csinálj szamárfüleket, ne zsírozd össze, ne gyurd, ne önts rá vizet!” – Micsoda egy marhaság! A NemKönyvre nem érvényesek a tiltások. Használd, a végén pedig nézzen is úgy ki, mint, amit használtak!

Vigyázat: elkerülhetetlen összehasonlítás a Nyírd ki ezt a naplót-tal.


Nos, ezt a könyvet elég nehéz értékelni, mert vívódik bennem két érzés: a csalódás és az elismerés.

A NemKönyv eredetileg 2012-ben jelent meg, de sajnos nagy sikert nem ért el. Szerintem sokan nem értették, mire való ez, miért is jó ez. Így hát nem robbant be a köztudatba. Pedig ha akkor valaki felfigyelt volna rá, biztosan másképp lett volna ez.

Most, hogy eljött hazánkba a Nyírd ki ezt a naplót, és óriási marketingkampánnyal felküzdötte magát a sikerlisták élére, az emberek elkezdtek nyitni erre a műfajra és a tavalyi felnőtt színező trendhullámot meghaladó népszerűség övezi a kreatív tönkretevős könyveket. Így aki egyszer végez a Nyírd ki ezt a naplót-tal, eljut a NemKönyvhöz is. És kicsit furán fogja érezni magát, mert hát... elég ismerősek a feladatok. Hogy miért? Mert a NemKönyv 86 feladata közül 26 egy az egyben, 6 pedig nyomokban hasonlít a Nyírd ki ezt a naplót feladataihoz. Nyilván a szerző úgy gondolta 2012-ben, hogy úgysem jut el sok emberhez a Nyírd ki ezt a naplót, így senki nem fogja észrevenni, de engem ez egy kicsit felháborított. Na de ez már így van, inkább ettől el is tekintek, és folytatom azzal, hogy miért tetszett.

A nem lopott feladatok tetszettek, sok kreativitás volt bennük, és tetszett annak a diverzitása is, hogy milyen korosztálynak lehet szórakoztató a dolog. A Nyírd ki ezt a naplót-tal szemben ezt a könyvet nyugodtabb szívvel ajánlanám fiatalabb korosztálynak (is), mert vannak benne olyan feladatok, amiket ők nagyon nagyon élveznének, de még nekünk, felnőtteknek is szórakoztatóak. (Például ujjlenyomat levétele pohárról, füllenyomat készítése, ilyesmik).

Tetszett továbbá a tipográfia. Néhány oldalon egyszerűen zseniálisak voltak a feladatok leírásai, nagyon tetszettek a betűtípusok és minden, nagyon izgalmas a NemKönyv kinézete belülről és kívülről is.

És akkor összességében... a fentebb említett hibától eltekintve én szívesen ajánlom ezt a könyvet is, érdekes feladatok vannak benne és szerintem gyerekekkel, kisiskolásokkal nagyon nagy buli lehet megcsinálni. :)

Elkészített feladataim

Míg a Nyírd ki ezt a naplót-nál inkább kreatívabban fogtam neki a dolgoknak, itt igyekeztem a kinyírás öröméért csinálni a dolgokat, és néhány példától eltekintve szó szerint érteni a feladatokat. :)

Ne haragudjatok, a képek össze-vissza fordultak, nem tudom átállítani őket. :/








★★★★★★★★☆☆ (8/10)

INFORMÁCIÓK
Kiadó: Manó Könyvek
Megjelenés éve: 2012/2016
Oldalszám: 176


A bejegyzés a Manó Könyvek kiadó jóvoltából jöhetett létre

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése