Gary Chapman - Catherine Palmer : Tavaszi történet (Tavaszi történet #1)




A tóparti kisvárosban nyugtalanító események kavarják fel a kedélyeket. Felbukkan egy együgyű hajléktalan, kétes hírű vállalkozás akar boltot nyitni a városka kedvenc találkozóhelye, az Amint vagyok szépségszalon tőszomszédságában, ráadásul Hansenék házassága válságba kerül. A gyerekek kirepültek a fészekből, Steve késő éjszakáig dolgozik, Brenda pedig feleslegesnek és magányosnak érzi magát. Depresszióba vagy új kapcsolatba menekül? A szalon törzsvendégei létrehoznak egy segítő klubot, hogy kézbe vegyék az ügyek intézését. 

Négy részből álló regénysorozat első kötete, amely Gary Chapman: A házasság négy évszaka című tanácsadó könyvén alapul.




„Itt ez a Nick LeClair. Milyen vidám a mosolya, milyen kedves a tekintete! Brendának első látásra szimpatikus volt. Lehet építésszel megterveztetni egy házat, vagy megvenni valaki másét, amilyeneket Steve árul, de mennyivel különb, ha valakinek van fantáziája! Ez a Nick ilyen. Azonnal észrevette, hogy mi rejtőzik a megereszkedett kanapé, a foltos szőnyeg, a tévéállvány, a sportkupákkal zsúfolt polcok és az osztályfényképekből készült kiállítás mögött. Magát Brendát látta meg bennük. Steve miért nem képes erre? Hogy tud így keresztülnézni rajta ennyi év házasság után?” 

Catherine Palmer négy részből álló regénysorozata Gary Chapman párkapcsolati tanácsadó könyveit dolgozza fel, aki szerint a házasságokban is megfigyelhető a négy évszak változása. Az Idill nevű kisvárosban játszódó első történetben az addig kiegyensúlyozott pár, Brenda és Steve Hansen házassága válságba kerül. A gyerekek kirepültek a fészekből, és nincs, ami összekösse a kreatív háziasszonyt a sikeres, elfoglalt üzletemberrel…
~

Valami eszméletlen volt ez a könyv! :)
Mindig is vágytam egy ilyen jó kis kikapcsoló romantikus és egyben könnyed történetre, ami mindeközben nagy igazságokat is tartalmaz. Most, hogy eljött a strandszezon, szívesen olvasok ilyen kis könnyed olvasmányokat, így ez a könyv pont jókor jött nekem. :)

Nem vagyok jártas Gary Chapman munkásságában, így nálam a könyv kiválasztásánál nem volt húzónév, mégis úgy érzem, hogy tudhat valamit, így lehet, hogy megismerkedek majd egy-egy könyvével a későbbiekben. 
A szereplőket és magát a történetet nagyon könnyen meg lehet szeretni, mert mindegyikük annyira különleges, olyan egyedi: nem csak rossz vagy csak jó, nem csak ilyen, vagy csak olyan - mindegyikük komplex és életszerű. A könyv élethűen ábrázolja egy házasság jó és rossz oldalait, bár itt érezhető egy kis elrugaszkodottság a valóságtól - ám mivel ez egy regény, az ilyen megengedhető.

Aki önsegítő, illetve a házasság világát egy egészen új oldalról bemutató könyvet keres, amely mindemellett nem száraz és unalmas, hanem feldobja az ember napját, annak a Tavaszi történet (illetve a folytatásai) remek választás lehet. Kíváncsian várom, hogy mi fog történni a sorozat következő részében. :)


A könyv, ami alapul szolgál a Tavaszi történetnek Gary Chapman a Házasság négy évszaka c. könyve.
Fülszöveg: A kapcsolat évszakai, csakúgy mint a természetben, következetesen és kérlelhetetlenül követik egymást. A szerző nem csak ismerteti a házasság különböző évszakainak sajátosságait, kihívásait és nehézségeit, hanem a bemutatott módszerek, valamint az önismereti gyakorlatok segítségével reményteljes utat mutat a kapcsolatok minőségének megújítására. Harmincéves tanácsadói tapasztalatai alapján elkötelezetten hisz benne, hogy az ősz bizonytalanságától vagy a tél hidegétől és elidegenedésétől szenvedő párok is továbbléphetnek: újra megismerhetik a tavasz reményét, a nyár melegét és intimitását. Hiszen közös életük legszebb napjai még előttük állnak, s mindenki képes pozitív irányba változni!





«««««««««« (10/10)
________________________
Eredeti cím: It happens every spring
Kiadó: Harmat
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 280

A bejegyzés a Harmat Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése