Austin Kleon: Steal like an artist

You ​don’t need to be a genius, you just need to be yourself. That’s the message from Austin Kleon, a young writer and artist who knows that creativity is everywhere, creativity is for everyone. A manifesto for the digital age, Steal Like an Artist is a guide whose positive message, graphic look and illustrations, exercises, and examples will put readers directly in touch with their artistic side.
When Mr. Kleon was asked to address college students in upstate New York, he shaped his speech around the ten things he wished someone had told him when he was starting out. The talk went viral, and its author dug deeper into his own ideas to create Steal Like an Artist, the book. The result is inspiring, hip, original, practical, and entertaining. And filled with new truths about creativity: Nothing is original, so embrace influence, col- lect ideas, and remix and re-imagine to discover your own path. Follow your interests wherever they take you. Stay smart, stay out of debt, and risk being boring—the creative you will need to make room to be wild and daring in your imagination.Sokáig kerülgettem ezt a könyvet, nem éreztem magam a célközönségének igazából, mert nem vagyok egy művészlélek (kivéve a fotózást, de az egy másik dolog). Aztán egy unalmas szoftvertelepítés közben megtaláltam ezt a könyvet a gépemen, és gondoltam, beleolvasok. És annyira megfogott, hogy végig is olvastam egyből.

Amit fontos megjegyezni ezzel a könyvvel kapcsolatban, hogy habár sok szó esik a művészetről benne, első sorban nem csak művészeknek való. Ez a könyv olyan, mint egy nyomtatott formában kiadott pep talk, egy motivációs beszéd ami néhol inspirál, néhol jól fejbekólint az igazsággal és nagy dolgok véghezvitelére sarkall. Rám abszolút inspirálóan hatott (ez abból is látszik, hogy az eső miatt leverten egész nap a gép előtt tunyultam, de most to do listet írok és csinálom a felgyűlt feladataimat, amikhez nem volt eddig kedvem. :) ).

Tetszik a könyv kinézete is, látszik hogy Kleon művész, jók a betűtípusok, a szövegkiosztás, a kisatírozott újságok és a fotók és rajzolt ábrák is nagyon tetszenek. Fél óra alatt simán átlapozható, szerintem megéri elolvasni. :)

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése