Rachel Hawkins: School Spirits - Kísértetsuli (Hex Hall spinoff)

A tizenöt éves Izzy Brannick-et arra nevelték, hogy szörnyekkel küzdjön. Családja évszázadok óta a varázslények üldözésének szentelte életét. De amikor Izzy nővére egy akció során nyom nélkül eltűnik, anyjuk úgy dönt, ideje egy kicsit pihenni. Új városba költöznek, ahol az iskolában furcsa dolgok történnek. Hogy rátermettségét bebizonyíthassa, Izzynek kell felgöngyölítenie a könnyűnek tűnő ügyet. De egy átlagos tinédzser bőrébe bújni nehezebb, mint amilyennek tűnik. A magányos és kemény lány tapasztalatlan a barátságok terén, és akkor még nem is beszéltünk a szerelmi ügyekről… Vajon képes annyira megbízni új barátaiban, hogy elfogadja segítségüket a kísértet megállításában, mielőtt még több embernek baja esik? Rachel Hawkins regénye ismét hozza a Hex Hall-sorozattól megszokott fanyar humort és bájt. Készüljetek fel még több titokra, varázslatra és románcra!



Bajban vagyok kicsit, mert amikor elolvastam a Hex Hall-t, egyből a kedvencem lett. Egyszerűen imádtam, és fel sem bírtam fogni, hogy lehet egy ilyen iszonyat izgalmas és vicces regényt űberelni. Aztán jött a Démonüveg, aminél még mindig tartott a lelkesedés, de a Megbűvölvét már csak becsületből olvastam végig, hogy teljes legyen a trilógia. Valahogy elfáradt számomra a sorozat, az első rész szupersége után egyre inkább csökkent a színvonal, vagy csak én változtam meg a részek olvasása közt. A lényeg a lényegben, hogy nem tudtam, mit várjak ettől a könyvtől, aztán annyira nem is tetszett.

A Brannick család a Hex Hall trilógia során teljesen hidegen hagyott, így az, hogy róluk szól az egész könyv, már egy ilyen meh érzést váltott ki belőlem. A sztori sem volt egy túl nagy szám, szinte egy az egyben Hex Hall, csak más szereplővel. Szóval egy kicsit nagyon untam, szerintem felesleges volt ezt megírni és kiadni egy külön könyvben, de hát a pénz nagy úr.

★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése