BUDAPEST PRIDE BLOGTURNÉ // Sara Shepard - Flawless (Pretty Little Liars #2)

Rainbow-Flag copy.jpg

2015. július 3-án, pénteken veszi kezdetét az idei Budapest Pride Fesztivál, melynek mottója: „Budapest Pride: 20 esztendőnk hatalom!”. A fesztivál leglátványosabb eseményére  a Budapest Pride Felvonulásra 2015. július 11-én, szombaton délután kerül sor.

A Blogturné Klub egy nyílt LMBTQ blogturnéval szeretné kifejezni támogatását az idén 20 éves Budapest Pride tiszteletére. Ezen a turnén olyan könyvek vesznek részt, amelyek fő- illetve mellékszereplője leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer.

A turnéban résztvevő blogok részvételükkel támogatják, hogy olyan társadalomban éljünk, amely véget vet a kirekesztésnek és egyenlően elfogadó minden polgárával szemben.

A turné időpontja: 2015. július 3-12.





Spencer stole her sister's boyfriend. Aria is brokenhearted over her English teacher. Emily likes her new friend Maya . . . as much more than a friend. Hanna's obsession with looking flawless is making her sick. And their most horrible secret yet is so scandalous that the truth would ruin them forever.

And why shouldn't I tell? They deserve to lose it all. With every crumpled note, wicked IM, and vindictive text message I send, I'll be taking these pretty little liars down. Trust me, I've got enough dirt to bury them alive.







Igazából elég sokat gondolkoztam azon, hogy "jelentkezzek"-e ezzel a könyvvel a Pride Blogturnéra, mert igazából az LMBTQ-szál nem fő szál a történetben. Mégis valahogy ott motoszkált bennem, hogy de csak fel kéne hívni erre a könyvre is a figyelmet...és mivel a turné leírásában szerepel ez:
Ezen a turnén olyan könyvek vesznek részt, amelyek fő- illetve mellékszereplője leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer.
És itt a négy főszereplő egyike homoszexuális, ezért gondoltam, miért is ne? :)















Bizonyára sokan ismeritek a Pretty Little Liars (magyarul Hazug Csajok Társasága, vagy Csinos Kis Hazugságok) című sorozatot, ami négy rosewoodi lány, Hanna, Emily, Aria és Spencer életéről szól. Nos, ha eddig nem tudtátok volna, a sorozat egy könyvsorozaton alapszik, méghozzá nem is egy kis trilógiáról van szó: a sorozatnak 18 része van! Szóval aki belekezd, az egy ideig el lesz látva olvasnivalóval. :) Az első kötetről szóló értékelésemet itt olvashatjátok el.

Először az LMBTQ-szálról:

A főszereplők egyike, Emily Fields a könyv LMBTQ karaktere. Még csak nemrég kezdtek ezek az érzések felszínre jönni benne egy Maya St. Germain nevű lány hatására. Emily útkereséséről rengeteget olvashatunk a neki szentelt fejezetekben, és a folytatásokban is, és nagyon megindító azt látni, hogy milyen gondolatok futnak át a fején, miközben megpróbálja elfogadni önmagát, az új helyzetét, és azt, hogy talán ő más, mint a többiek. A dolgot egy kicsit nehezíti a tény, hogy Emily szülei amisok. Szóval ebből a későbbiekben egész nagy bonyodalom kerekedik, hiszen az ilyen vallású emberek nem igazán képesek elfogadni azt, ami nem hagyományos.


"I guess you can’t ever really change who you are."

"“I’ll wait for you,” Maya whispered, her voice a little sad and a lot sexy. “However long it takes.”"

"“You can’t change who you are, Emily,” she said in a loud voice. “I hope you know that.”"


És egy kicsit a könyv többi részéről is. :) :

Itt már kezd egy kicsit különválni a történet a sorozattól, bár még mindig vannak átfedések. A könyvbeli karakterek imádnivalóak, bár a könyvbeli Hanna egy kicsit túllő a célon a túlzott "picsáskodással" (elnézést, nem tudtam jobban kifejezni).
Végig nagyon izgulós a sorozat összes része, tele hátborzongató jelenetekkel és hátszőrfelállítós A üzenetekkel. :) Rettentően sajnálom, hogy minden bizonnyal nem lesz kiadva magyarul, mert úgy érzem, hogy kedvenc lesz ez a könyvsorozat is. :)

Kedvenc idézetek

"After Ali united them in friendship—sometimes it felt like she’d discovered them—the girls were definitely more than just there. Suddenly, they had an all-access pass to do things they’d never dared to before. Like changing into short skirts in the Rosewood Day girls’ bathroom after they got off the bus in the morning. Or passing boys ChapStick-kissed notes in class. Or walking down the Rosewood Day hallway in an intimidating line, ignoring all the losers."

"Over the last few years, Hanna had reinvented herself into one of the most popular girls at Rosewood Day. She’d lost weight, dyed her hair a sexy dark auburn, got a whole new designer wardrobe, and now she and Mona Vanderwaal—also a transformed dork—pranced around school, too good for everyone else."

"The truth can be dangerous—and you don’t want them getting hurt, do you? – A"

"Hanna and Mona had re-created themselves together, and the rule was that as co-divas of the school, they had to be perfect. That meant staying swizzle-stick thin, getting skinny Paige jeans before anyone else, and never losing control. Any cracks in their armor could send them back to unfashionable dorkdom, and they never wanted to go back there. Ever. So Hanna had to pretend none of the horror of the past week had happened, even though it definitely had."

"You guys better watch out—I’ll show up when you least expect it. —A"

"If you were as smart as me, you’d probably have figured out who I am by now. OMG, not being a genius must be so annoying."

Főszereplők

Aria Montgomery

Hanna Marin

Spencer Hastings

Emily Fields

★★★★★★★★★★ (10/10)

Nyereményjáték

Természetesen a megszokott játék sem maradhat el! :) Három nyeremény könyv vár a szerencsés nyertesre: 1 példány Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el,  1 példány Ryan Loveless: Ethan és Carter, és 1 példány Becca Prior: A tanítvány.

  

Alább elolvashatod minden blogger kedvenc LMBT hírességét, közéleti személyiségét, a Te feladatod pedig, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely blogon kiről olvashattál. 

Figyelem: 72 óra áll rendelkezésre a nyertesnek az értesítő e-mailre válaszolni. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Kizárólag magyarországi címre postázunk! Sok szerencsét!







Az én kedvenc LMBTQ hírességem

Talán néhányan ismeritek az egyre nagyobb hírnévnek örvendő sorozatot, az Orange is the new Black-et. Nos, ez a sorozat egy női börtönben játszódik, és van benne egy nagyon különleges nő is, akire már az első részben felfigyeltem, és miután megismerkedtem a történetével, nagyon inspirálónak találom. Ő pedig nem más, mint Laverne Cox. Laverne a már említett sorozatban tűnt fel elsőnek, és ő lett az első transznemű, akit Emmy-díjra jelöltek. Mióta felfigyeltem rá, követem instagramon, ahol nap mint nap nagyon inspiráló képeket tölt fel. Egy párat el is hoztam nektek. :)

A photo posted by laverne cox (@lavernecox) on

A photo posted by laverne cox (@lavernecox) on

A photo posted by laverne cox (@lavernecox) on

A photo posted by laverne cox (@lavernecox) on

Egy videó Laverne közreműködésével a transzneműségről. 

2 megjegyzés:

  1. Tényleg nem lesz kiadva a többi rész magyarul csak az első? A sorozatot szeretem, szívesen elolvasnám könyvben is, de sajnos ehhez az angol tudásom nem elegendő. Semmi esély a további magyar részek kiadására?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát mivel az Ulpius-ház adta ki az elsőt, és ők már nem adnak ki több könyvet, ráadásul elég rég jelent már meg az első rész, így szerintem nincs sok esély rá, hacsak valamelyik kiadó fel nem karolja a sorozatot :(

      Törlés