Kiera Cass: The Heir - A koronahercegnő (Párválasztó #4)

35 UDVARLÓ. 1 HERCEGNŐ. KEZDETÉT VESZI EGY ÚJ PÁRVÁLASZTÓ.


Eadlyn hercegnő kislánykora óta hallhatta a véget nem érő történeteket arról, hogyan ismerkedett meg édesanyja az édesapjával. Húsz éve történt, hogy America Singer benevezett a Párválasztóba, és elnyerte Maxon herceg szívét, akivel azóta is boldogan éltek. Eadlyn mindig is igen romantikusnak találta szülei tündérmesébe illő történetét, habár soha eszébe nem jutott volna a nyomdokaikba lépni. Ha rajta múlik, a házasságot addig halogatja, amíg csak lehetséges.

Csakhogy egy hercegnő sosem rendelkezhet maradéktalanul az élete felett, így bármennyire hevesen tiltakozik is, Eadlyn sem kerülheti el a saját Párválasztóját.

Eadlyn egyáltalán nem számít arra, hogy saját története a szülei meséjéhez hasonlóan boldogan végződik. Amikor azonban megkezdődik a versengés, talán mégis mutatkozik arra némi esély, hogy az egyik udvarló elnyerje a szívét, felfedje az összes előtte álló lehetőséget, és ezzel azt is bebizonyítsa, hogy Eadlyn számára korántsem olyan lehetetlen rátalálni a saját boldogságára, mint azt képzelte.



HÚSZ ÉVVEL EZELŐTT ÉDESANYJA NYERTE EL A KORONÁT. 
ELJÖTT VAJON AZ IDEJE ANNAK, HOGY EADLYN HERCEGNŐ IS RÁTALÁLJON AZ IGAZ SZERELEMRE? 

A bejegyzés spoilereket tartalmaz a sorozat első három részéről! Erről a kötetről a spoilerek külön jelölve lesznek, úgyhogy ha olvastad már az Igazit, nyugodtan görgess tovább! :)


Amikor megtudtam, hogy érkezik a Párválasztó negyedik kötete (holott eredetileg 3 részes lett volna a sorozat), meg kell mondanom, hogy rettentő boldog voltam, mert én úgy vagyok vele, hogy amit szeretek, abból semennyi nem elég. Szívesen olvasnék 20-30 részes könyvsorozatokat mondjuk a Harry Potter vagy az Összetört Glóriák világában, és szívesen néznék olyan filmsorozatokat, amelyek több évtizedig futnak. És nem unnám meg, az tuti. Na de mindegy.

Az első hír, amely eljutott hozzám erről a fantasztikus könyvről, az eléggé kétségbeejtő volt: rengetegen arról számoltak be, hogy a könyv főszereplője, America és Maxon gyermeke, Eadlyn Schreave egy elkényeztetett, kényes, hisztis picsa lány. Szóval eléggé féltem, hogy mit hozhat ez a kötet. De meg kell mondanom, hogy szerintem egy kicsit túlreagálták ezt az egészet. 

Eadlyn helyében szerintem én is, de megkockáztatom, hogy szinte mindenki egy kicsit fent hordaná az orrát és nem lenne csupa kedvesség állandóan. Hiszen gondoljunk csak bele: nekünk lehet, hogy fura, hogy valakinek magától értetődő, hogy bármit megkíván, repülővel hozzák el, vagy mindig egy karnyújtásnyira rendelkezésére áll minden, de aki ebbe születik bele, aki királyi sarj és már csecsemő kora óta szolgálók, őrök és persze rajongók hada veszi körül, annak igenis természetes. A másik pedig az, hogy azért elég nagy teher nyomja Eadlyn vállát: már kiskorától azt hallja, hogy egy nap ő lesz a királynő, egy nap neki kell vezetnie az országot: ezzel azért egy kicsit nehéz lehet felnőni. Szóval Eadlyn védelmében mondom: én megértem őt, és szerintem egyáltalán nem olyan rémes. Olyan, mint egy átlagos tinilány, kicsit csípősek a beszólásai, kicsit lázad, szóval nem különb egyikünknél sem. Maximum annyival, hogy állandóan reflektorfényben és a legnagyobb luxusban él.

spoiler! jelöld ki!

Kicsit sajnálom, hogy ebben a kötetben America és Maxon háttérbe szorultak - mármint oké...ez a kötet Eadlyné, de mégis olyan fura volt az egyik legkedvencebb főhősnőmet, Americát mellékszereplővé minősítve látni. Na mindegy :) De legalább kaptunk egy kis betekintést abba, hogy mi történt velük, mióta véget ért az Igazi, és visszatértek a régi szereplők is egy-egy jelenet erejéig - Marlee, Lucy és Aspen...Erről beszéljünk egy kicsit. Szóval Lucynak és Aspennek nem lehet gyermeke? Istenem, milyen szomorú ez. Kiera, miért játszol így az érzéseinkkel?? :(

A másik dolog, amin borzalmasan kiakadtam, és majdnem falhoz is vágtam a könyvet, az a befejezés. Most komolyan! Ahren, hogy lehetsz ilyen szívtelen?? Tudom, hogy meg lehetne érteni, miért szökött el, de akkor is, borzalmas húzás volt szerintem az írónőtől. Na és America szívrohama? Hát hogy lehet így befejezni egy könyvet, aminek a folytatása csak jövő májusban érkezik? Szörnyű!!

Az udvarlók között vannak szimpatikusak, és kevésbé szimpatikusak is. Ott van például Henri, akit a nyelvi különbség miatt nem tudtam megkedvelni, valahogy a furcsa, érthetetlen beszéde miatt nem egy édes külföldi fiú, hanem egy mentális beteg ember benyomását keltette...sajnálom. Viszont aki nagyon szimpatikus, az Kile. Tudom, hogy ez lenne az egyértelmű befejezés, meg hogy túl sablon lenne, de akkor is, szerintem ő a legédesebb a fiúk közül. Ja, meg Erik, aki ugye nincs is a versenyben. Szóval jól elkezdtem shippelni a két legesélytelenebbet. :) Nektek melyik udvarló a kedvencetek?

spoiler vége



A könyv trailere


Kedvenc idézetek

"– Eadlyn, iszonyú mennyiségű stresszben van részed. Megértjük. És nem igazán van olyan dolog, amitől kevésbé szeretnélek… talán csak az, ha baltás gyilkos lennél… 
– Baltás gyilkos? – kacagtam fel. – Ezek szerint nálad itt a határ? 
– Nos… talán még akkor is szeretnélek – kacsintott rám."

"A korvapuusti Henri egyik kedvence, nemcsak enni, de készíteni is szereti. Azt mondja, ha nem ízlik, akkor felséged küldje haza már ma este, mert biztos abban, hogy a kapcsolatuk halálra lenne ítélve, amennyiben ön nem szereti annyira ezt a süteményt, mint ő."

"El tudja képzelni, milyen nehéz az ember élete, ha imádja a farmereket, de közben hercegnőnek született?"

"Hale úgy bámulta a halmokban előttünk álló édességet, mintha valami óriási dologgal ajándékoztam volna meg. 
– Figyeljen csak… – nyögte ki végül. – Igazán nem szeretnék modortalannak mutatkozni, de ha van valami, amit különösen szeret ezek közül, akkor jobb, ha rögtön vesz belőle magának, mert komoly esély van arra, hogy az összeset elpusztítom."

Szereplők

Maxon Schreave

America Singer

(nem tudom őket idősként elképzelni...:D)

Eadlyn Schreave

Josie Woodwork

Ahren Schreave

Hale

Kile Woodwork

Erik

Henri Jaakoppi

★★★★★★★★★★ (10/10)

INFORMÁCIÓK
Kiadó: Gabo
Megjelenés éve: 2015
Oldalszám: 372
Sorozat: Párválasztó
A sorozat eddig megjelent részei:

A bejegyzés a Gabo Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

Kiera Cass: A Párválasztó – Az Elit – Az Igazi - Akciós könyvcsomag

Extra akciós Párválasztó csomag!

A Gabo Kiadó webshopjában most nagyon olcsón, 6490 forintért (ami azt jelenti, hogy egy kötet 2163 forintba kerül, pedig a kötetek eredeti ára 2990 Ft) megrendelheted az első három kötetet egy csomagban! Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség, ha be szeretnéd szerezni a könyveket. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése