C. S. Lewis - Caspian herceg (Narnia Krónikái #4)

Narnia birodalmának titokzatos törtenetét hét kötetben mondja el a világhírű angol szerző, C. S. Lewis, ezek közül az elsőt, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címűt vitte filmre a Walt Disney Pictures és a Walden Media. 
A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű.
Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. A kiadó sorozatban jelenteti meg a rajzokkal illusztrált hét kötetet. Sorozat ez, melyben minden mű önmagában is teljes egész, önállóan is lenyűgöző olvasmány. Tarts velünk, s a herceggel, ki koronájáért száll csatába.



A NARNIA KRÓNIKÁINAK NEGYEDIK KÖTETE:
Caspian herceg


Narnia… ahol az állatok beszélnek… a fák vándorolnak… s ahol hamarosan kitör a véres háború. A herceg, kit jogtalanul megfosztottak trónjától, végső elkeseredésében hadsereget gyűjt, hogy megszabadítsa hazáját a bitorlótól. Végül azonban két ember között dől el a küzdelem. A becsület csatája dönt az egész világ sorsa fölött.







~
Előítéletekkel indultam neki ennek a könyvnek, mert a film változata nem igazán tetszett Ben Barnes miatt (valahogy taszítanak az olyan színészek, akikért mindenki odavan). Mégis azt kell mondanom, hogy tetszett.

Most mondhatnám, hogy imádtam a történetszövést, a szereplők személyiségét, az olvasó közvetlen megszólítását: de ezt már megtettem az előző kötetekről szóló értékelésemben. Egyszerűen csak meg volt benne minden, ami C. S. Lewis sajátja, és ami a Narnia Krónikáit azzá teszi, amivé.

Örültem, hogy újra viszont láthattuk Petert, Susant, Edmudot és Lucyt, viszont a befejezés miatt kicsit szomorú lettem, ugyanis szerettem a kalandjaikat, és őket magukat is, de főleg Lucyt és Petert. És persze ott van Aslan, aki ismét megmentette a napot. :)


"Susan, Lucy, Peter és Edmund uralkodása volt Narnia fénykora, és hazájuk sosem felejti el őket."

Remélem, a következő kötet is hasonló izgalmakat tartogat számunkra. :)

"Nekem mindegy, hol halok meg: egy ábrándot kergetve, vagy itt. Uralkodóm és parancsolóm vagy. Tudom, mikor kell tanácsot adnom és parancsot teljesítenem. Tanácsot már adtam, itt az ideje, hogy végrehajtsam a parancsot."


★★★★★★★★★★ (10/10)
____________________________
Kiadó: Harmat
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 242
Eredeti cím: Prince Caspian
Sorozat: Narnia Krónikái
Következő rész: A hajnalvándor útja



Narnia… ahol a sárkány felébred mély álmából… ahol a csillagok a földön járnak… ahol bármi megtörténhet. A királyt és váratlan útitársait ismeretlen tájak s vizek felé viszi a végzetük. Egyre távolabbra sodródnak az idegen tengereken. Hamarosan rádöbbennek, küldetésük nehezebb, mint gondolták, s a világ vége csupán kezdete valaminek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése