Beth Reekles - Kissing Booth - Csókot vegyenek!


Egyetlen csók… mégis mindent fenekestől felforgat

Amikor az iskola Tavaszi Karneválján Elle csóksátrat nyit, úgy hozza a sors, hogy az ajka összeforr Noah-éval, és ettől Elle élete fenekestől felfordul. Románcuk azonban korántsem mesébe illő, és Elle joggal tart attól, hogy előbb-utóbb összetörik a szívét… Vajon elnyeri végül Elle a boldogságát?

„Stephenie Meyer 17 éves utódja”
– velvet.hu

A Kissing Booth a legnagyobb szenzáció a Wattpad-en: eddig 19 millióan olvasták, és 40 ezren szóltak hozzá. A könyv elnyerte a legnépszerűbb tiniregénynek járó Watty Award-díjat.
~

Nem igazán a stílusom egy olyan könyv, amiről lerí, hogy romantikus. Már valahogy kinőttem abból a korszakból, és általában a garantált happy endhez vezető út nem tartogat túl sok izgalmat. És hogy akkor miért is vágtam bele a Kissing Booth-ba? Azért, mert nyár van, és ilyenkor jólesnek az ilyen kis könnyed olvasmányok, valamint kíváncsi voltam, hogy milyen könyvet ír egy 17 éves lány.


Először is kezdjük azzal, hogy szerintem a könyvön látszik, hogy a szerzője csak 17 éves. Persze pozitív értelemben. Mivel a kortársairól ír, így könnyen tud azonosulni a főszereplőkkel, és ezért olyan megkapó, olyan fiatalkort visszaidéző - érzékelteti a fiatalok apró-cseprő problémáit attól kezdve, hogy mit vegyenek fel egészen addig, hogy hogyan birkóznak meg egy szerettük halálával. Szerintem ez a regény fő ütőkártyája. Egyébiránt a szöveg stílusa akár egy felnőtt íróé is lehetne, nem érződik rajta, hogy valakinek az első regénye, illetve hogy ilyen fiatal író tollából származik.

Őszintén mondom, meglepett a könyv: tényleg csak egy klisés tinirománcot vártam tőle, egy kis limonádét, de sokkal többet kaptam, és nekem nagyon-nagyon tetszett: volt benne egy szomorú, illetve egy bonyolult családi háttér, titkok, boldog és szomorú pillanatok, vicces és romantikus párbeszédek, és egy nagyon fordulatos cselekmény.


Tetszett a Noah és Elle barátsága - ritka az olyan barátság, ami fiú és lány között ilyen sokáig tart és nem rontja el semmi.

Remélem, lesz folytatása, mert kíváncsi vagyok, hogy mi történik Elle-el és Noah-val. :)






FanCast:

Rochelle Evans

Lee Flynn

Noah Flynn

Rachel



★★★★★★★★★★ (10/10)
___________________________
Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 304
Eredeti cím: Kissing Booth

A bejegyzés a Manó Könyvek jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése