Shannon Messenger - Vihar szeli ketté (Égszakadás #1)

MEGTÖRT A MÚLT 
ELVÁLASZT A JÖVŐ 
ÖSSZEKÖT A SZERELEM

A tizenhét éves Vane Westonnak fogalma sincs arról, hogyan élte túl tíz éve a pusztító tornádót, amely megölte a szüleit. Azt sem tudja, hogy a gyönyörű, sötét hajú lány, aki a vihar óta minden éjjel felkavarja álmait, vajon valóban létezik-e. Csak reménykedik benne. 
A lány létezik, de nem ember. A tizenhét éves Audra szilf, egy levegőelementál, aki képes kommunikálni a széllel. Ezenkívül őrző – Vane őrzője –, és esküt tett, hogy bármi áron megvédi a fiút. Még ha a saját életét kell is feláldoznia. 
Miután egy meggondolatlan lépés elárulja hollétüket az ellenségnek, aki mindkettőjük családját meggyilkolta, Audra kénytelen emlékeztetni Vane-t a származására. Tudásával együtt azonban Vane egy olyan emléket is felidéz, amelyet Audra mindenképp feledtetne vele. A legnagyobb veszélyt pedig még csak nem is az egyre közeledő harcosok jelentik, hanem a kettejük között fellángoló, tiltott szerelem.



Be kell vallanom, egy kicsit féltem ettől a könyvtől, mert a molyos értékelése nem a legjobb, szóval sokáig halogattam, pedig a könyv már nálam van egy pár hónapja. :) De végül egy kihívás miatt legyőztem az ódzkodásomat és belekezdtem. És nem tudtam letenni...

Kezdjük a borítóval: az valami csoda! Gyönyörűséges, az egyik legszebb borító, nincs telezsúfolva, olyan egyszerű, de nagyszerű. És ráadásul még a történethez is nagyon jól illik. :)

A történet szerintem simán odaveri a legtöbb fantasy regényt, végig lehetett izgulni rendesen és egyszer sem volt olyan, hogy sejtettem volna, mi fog következni. Nagyon tetszett, ahogy Vane feldolgozta az újonnan szerzett információt önmagáról, és ahogy Audra segített neki felkészülni.

A könyv erőssége a fantasy elemek mellett szerintem a szerelmi szál, ami egyszerűen gyönyörű monológokban és gondolatokban, tettekben teljesedik ki. Imádtam, ahogyan Vane és Andra szerelme mindenek felé kerekedett és egymásból merítettek erőt.

Nagyon remélem, hogy megjelenik a folytatás, mert tudnom kell, mi történik velük ez után a gyötrő függővég után :(

Nem csak a címbeli hasonlóságok, hanem a hangulat és a mondanivaló miatt ezt a zenét ajánlanám a könyv olvasásához:



Kedvenc idézetek

"– Mi az? – kérdem végül. 
– Semmi. Csak… nagyon hasonlítasz apádra. 
Melengetnek a szavak. 
Egész életemben nem akartam mást, csak apámhoz méltó lenni."

"Lefolyik az állán az öntet, és egy darab sült hagyma az ajkára tapad, de még az életben nem tűnt ennél szexisebbnek."

"Tudom, hogy kicsi az autóm. De Audrával, velem meg a bonyolult érzelmeink tömegével megtöltve cipősdoboznak tűnik."

"Nevet. 
Életemben nem hallottam még ennél szebb hangot."

"Én lettem „Vane Weston, a csodagyerek”. Mintha valami magasabb rendű, egyetemes terv része lett volna, hogy egy törmelékhalomba ájulva leltek rám a rendőrök."

Szereplők

Vane Weston

Audra Eastend

★★★★★★★★★★ (10/10)

INFORMÁCIÓK
Kiadó: ÉTK / Merit Könyvek
Megjelenés éve: 2013
Oldalszám: 432
Eredeti cím: Let the sky fall
Sorozat: Égszakadás
Sorozat következő része: Let the storm break


A bejegyzés az ÉTK Kiadó / Merit Könyvek jóvoltából jöhetett létre.


Hihetetlen akció!

Ha a Vihar szeli ketté-t és a másik Merit könyvet, amiről már korábban írtam, az Esküt együtt rendeled meg, rendkívül kedvező, 2990 forintos áron kaphatod meg a kettőt együtt. :) Szerintem mindenképp megéri így megrendelni, ha érdekel titeket a könyv, mert így az Eskü tulajdonképpen csak 600 forintba kerül. :)

       


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése