A. O. Esther - Gombnyomásra 2. (Gombnyomásra #2)

Mia és Russel a megalopolisz egy távoli szegletében, Talbot házában raboskodva a szökésüket tervezik, ám minden rezdülésüket a ház intelligens számítógépe, Veronica figyeli. Elég egy rossz lépés, és a csuklójukon villogó bilincsen keresztül megbüntetik őket. 
Liam és Dylan a cellájukban üldögélve várják a pillanatot, hogy a többi halálraítélttel együtt száműzzék őket a dzsungelbe, amikor megtudják, a mutánsokat előre beetették a kapu előtt, hogy senki ne élje túl a kivégzést. A két, mindenre elszánt vadásznak azonban sajátos terve van a szabadulásra… 
A Hobbs-birtok feketébe öltözik, miután a fényújságban levetítik a kintieknek a 268-as kapunál történt mészárlást. Stella valósággal belerokkan a gyászba, amikor Hobbs dokiék hírt kapnak Russelékről. A lány végső kétségbeesésében Ryannel Manipurába utazik, hogy segítsen a bátyjának és Miának a szökésben, ám nem sejti, hogy ezáltal az ő élete is veszélybe kerül. 
Doktor Cohen sem tud békében nyugodni: ismét Miához fordul, és arra kéri, segítsen megtalálni a mágikus követ, amelyet egy legendás, sumér királynő titka rejt, és amely megoldást jelenthet a Manipurában kialakult önkényuralom megdöntésére. 
De vajon sikerül-e Miának és Russelnek elmenekülnie Manipurából? Hogyan élik túl a vadászok a kivégzést? Létezik-e olyan seb, amelyet nem gyógyít be az idő sem és valósággá válhat-e egy égben köttetett szerelem?


Egy gyors helyzetjelentés: Ezt a könyvet még az óévben kaptam és olvastam el, amikor karácsonyi vásárlásra mentünk át Debrecenbe. Azóta eltelt indokolatlanul sok idő, egyszerűen csak megfeneklett a kriticizmusom, és a blogon megjelenő bejegyzések mind mind korábban beütemezett bejegyzések voltak, nem friss kritikák. 10-20 könyv kritikája, recenziója is feltolult az utóbbi időben, egyszerűen nem volt kedvem írni. De most újra felveszem a fonalat, és igyekszem elárasztani a blogot ebben a hónapban izgalmasabbnál izgalmasabb cikkekkel és kritikákkal.

Mivel két hónapja olvastam a könyvet, előfordulhat, hogy több lényeges részletről elfelejtek említést tenni, ezért előre is elnézést kérek.

~

A Gombnyomásra sorozat első kötete brutális függővéggel zárult, ami miatt már a falat kapartam, hogy végre olvashassam a következő kötetet. Ebben a könyvben elég durva fordulatok szerepeltek, rengeteg vérrel, erőszakkal és fájdalommal - és ez igazán tetszett. Míg az első rész lefektette eme fantasztikus, egyedi disztopikus világ alapjait és rálátást kaphattunk az eseményekre, a második kötetben kibontakoztak mindenféle érzelmek, mindenféle bonyodalmak, amire nem is gondoltam volna.

Ismét nagyszerű, humoros monológok és párbeszédek színesítették a történetet, aminek külön örültem, hiszem Eszter minden könyvében van legalább egy olyan szereplő, akiért meg kell halni, annyira vicces. (Például az Összetört Glóriákban Bardo) Ebben a kötetben nem tudnék csak egy ilyen embert kiemelni, mindannyiuknak megvoltak a jó pillanataik.

Imádtam, hogy végre kibontakozott spoiler, jelöld ki! Stella és Dylan szerelme, a könyv tele volt gyönyörűbbnél gyönyörűbb romantikus jelenetekkel is.

Alig várom, mi kerekedik a történetből a 3. részben, és ezután a könyv után is fenntartom a véleményemet, hogy még mindig Eszter a legeslegkedvencebb magyar írónőm. :)


Szereplők

Mia Milton

Russel Blackwood

Liam Blackwood

Amanda

Stella Blackwood

Dylan Forest

Ria Mama

Emily Milton


Kedvenc idézetek

"Az a férfi, aki igazán szeret téged, már azelőtt a gyönyör kapujába juttat, hogy magáévá tenne, és amikor eggyé váltok, érezni fogod, hogy nem csak a teste de a lelke is összeforr a tiéddel. Varázslatos pillanatok ezek, Stella, amiket a szerelem csillagporral hint be."

spoiler, jelöld ki!
"– Nem kellett volna valami ajándékot hoznunk, kérdezte Mason ásítozva. 
– Mire gondolsz? – kérdezték a többiek. 
– Mit tudom én! Mondjuk egy kuglófot. 
Liam felröhögött. 
– Hát, ha minden igaz, az öcsi és Mia egész éjjel sikáltak. Vár ránk egy eltüntetendő hulla és egy véres ház… Kuglófot majd otthon eszünk, ha elhúzunk ebből a tetű megalopoliszból."

"Az egyenlőknél mindig vannak egyenlőbbek. Ez a demokrácia lényege."

"– Gyönyörű vagy! – súgta a fülébe, és belecsókolt a nyakába. A lány felnevetett, ám ahogy felé fordult, a férfi szája az övére tapadt, és a forró csóktól Stella testét heves izgalom járta át. 
– Nem erkölcstelen az asztal mellett ilyesmit csinálni? – kérdezte kifulladva a férfit, mire az elmosolyodott. 
– Nem, Stella, legfeljebb az erkölcstelen, amire közben gondolsz. 
A lány felnevetett. 
– Honnan tudod, mire gondolok? 
Dylan tekintete a lelkéig hatolt. 
– Nem tudom – súgta a lány fülébe –, csak remélem."

"– Liam nem féltékeny rám. Tudja, hogy csak őt szeretem! 
Russel felröhögött. 
– Hát, köszönd meg Istennek, hogy ma velem jössz bulizni, és nem vele. Liam rém lobbanékony. Már azért ledarálta volna a fél várost, ahogy ma rád bámultak… 
Mia elpirult. 
– Ugyan, Russel! Senki nem bámult rám! 
– Senki, csak a férfiak. És a nők. 
A lány elnevette magát. 
– Lehet, azt nézték, béna a sminkem, vagy nyomi a frizurám. 
Russel felsóhajtott, és megcsókolta Mia homlokát. 
– Téged még az életben nem dicsért meg senki?"

"– Gyere, nézzük meg, mit üzent az öreg! – mondta, és a könyökénél fogva a kanapéhoz vezette a lányt. 
– Mr. Blackwood, kérem, ebben a házban tartózkodjon a sértő jelzők használatától! – a számítógép hangja élesen zengett a tágas helyiségben. 
– Mi van? – Russel nem hitt a fülének. 
– Nem „mi van”, hanem tessék! – oktatta tovább a számítógép. – Ne nevezze Mr. Talbotot öregnek! 
– Miért ne nevezzem annak? Nem öreg? 
A számítógép nem válaszolt azonnal. 
– A korát tekintve, nos… idősebb, mint önök, de… 
– Tehát öreg – vágott közbe Russel. – No, jó, Vera, szerintem most már tedd magad takarékra, és játszd le szépen azt az üzenetet! 
– Veronica vagyok, nem Vera, Mr. Blackwood, és nem tűröm, hogy ilyen hangnemben beszéljen velem! 
Russel felvonta a szemöldökét. 
– Nos, ide figyelj, te „nem vera”! Egy gép vagy, akit azért terveztek, hogy az embereket szolgáld. Én pedig azért beszélek veled így, mert gép létedre túl sokat képzelsz magadról!"


★★★★★★★★★★ (10/10)

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 494
Sorozat: Gombnyomásra
Sorozat előző része: Gombnyomásra 1.
Sorozat következő része: Gombnyomásra 3.


A bejegyzés A. O. Esther jóvoltából jöhetett létre.

2 megjegyzés:

  1. Aww, imádtam ezt a részt :3 Csak már megesz a fene, hogy mi lesz az utolsó részben...

    Amúgy a "- Liam nem féltékeny rám." idézet feletti kép nem látható. Tetszett az értékelés, egyetértünk ^.^

    VálaszTörlés
  2. Szia:)) esetleg el lehet olvasni a könyvet pdf formátumban? Nekem meg van az első rész de a másodikat egyszerűen sehol nem lehet kapni. Vagy esetleg ismersz olyan helyet ahol még be lehet szerezni?

    VálaszTörlés