Kun Erzsébet: Egyperces krimik

– Esküszöm mindenre, ami szent nekem, hogy az olvasó elől soha nem titkolok el semmi fontos nyomot! – így kezdődik ama eskü, amelyet minden írónak le kellett tennie, aki tagja akart lenni a világ első detektívregény klubjának, amelyet 1928-ban alapítottak Londonban. 
És a hosszú esküszöveg ezzel az önátkozással fejeződik be: – Ha megszegem eskümet, témáimat találják ki előttem más írók, csapjanak be a kiadóvállalatok, könyveim oldalain hemzsegjenek a sajtóhibák, és műveim példányszáma állandóan csökkenjen – Ámen. Ebből is látszik, hogy krimit írni komoly dolog. Komolyan is vettük. Az ellenségünk se foghatja ránk, hogy e könyvben bármi fontos nyomot eltitkoltunk volna az olvasó elől. Jól teszi, ha belelapoz ebbe a kis könyvbe. Már csak azért is, mert magyar nyelven ez az első, kötetben megjelent minikrimi gyűjtemény. Legyen hát partnerünk, és játsszon velünk!

Annyira nem tetszett, mint a 111 mini-krimi szintén Kun Erzsébet tollából. Szerintem ebben a kategóriában Jim Sukach Ötperces krimik című könyve sokkal jobb.

★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése